150 konkurser i bygg og anlegg i mars

 
150 konkurser i bygg og anlegg i marsSalgsdirektør, Per Ivar Kristiansen i Experian Norge.
Hele 505 selskaper gikk konkurs i mars, en økning på hele 20,5 prosent.

Bygg- og anleggsbransjen og varehandel leder an oppgangen. Det viser tall fra analyseselskapet Experian.

Også innen bygg og anlegg er det en kraftig konkursøkning. 150 selskaper gikk konkurs i denne sektoren i mars, en økning på 41,5 prosent. Så langt i år har imidlertid økningen vært på beskjedne 1,9 prosent.

– Mye av endringen fra mars i fjor kan tilskrives påskeeffekter. I fjor kom nemlig påskens helligdager i mars, i år kommer de i april. Normalt er det færre selskaper som tar turen til skifteretten når det er fridager. Vi skal derfor være forsiktig med å trekke for bastante konklusjoner denne måneden, sier salgsdirektør, Per Ivar Kristiansen i Experian Norge i en pressemelding.

Så langt har totalt 1 335 selskap gått konkurs i 2019, en økning på 1,8 prosent sammenlignet med årets tre første måneder i fjor.

Konkursoppgang i bygg- og anleggsbransjen og varehandel

Etter at konkursraten i varehandelen viste nedgang i februar, er vi nå tilbake på det negative sporet fra i fjor. 110 selskaper i varehandelen gikk konkurs i mars, en økning på 22,2 prosent. Så langt i år har 303 selskaper i sektoren gått over ende, en økning på 7,4 prosent.

– Vi har i lang tid fått rapporter om tøffe tider i handelsnæringen, der netthandel og endrede forbrukervaner truer inntjeningen til mange bedrifter. Konkurstallene viser at den negative utviklingen fortsetter, og vi tror dessverre at varehandelen går utfordrende måneder i møte, sier Kristiansen.

Statistikken gjelder alle foretaksformer.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave