205 forslag til toppetasje på Oslo-bygning

 
205 forslag til toppetasje på Oslo-bygning(Ill: KLP)
Her kan du se alle forslagene til hva Norges befolkning ønsker at toppetasjen av KLP Eiendoms nye byggeprosjekt kan brukes til.

Biskop Gunnerus gate 14 B er både et byggeprosjekt og et bærekraftprosjekt. Som en del av medvirkningsprosessen har det blitt avholdt en nasjonal idékonkurranse for hva toppetasjen i høyhuset kan fylles med. Tre vinnere får 100.000 kroner hver, og en aktør får til slutt gratis husleie i toppen i 10 år. Det skriver KLP i en pressemelding.

Se alle forslagene her.

Gode intensjoner
Forslagene har stor spennvidde. Miljø og innovasjon, opplevelser og inkludering er alle temaer som dekkes i bidragene. Alt fra å hjelpe de svakeste i samfunnet til høyteknologisk forskning. Direktør for eiendomsutvikling i KLP, Eskild Rolstad er glad for engasjementet.

– Det er utrolig gøy at det er så mye forskjellig og så mange gode forslag. Det har kommet inn bidrag fra både enkeltpersoner og store organisasjoner som viser kreativitet og gode intensjoner. Her er det mye å ta tak i for juryen, sier Rolstad i meldingen fra KLP.

Forbildeprosjekt
Prosjektet får arbeidsplasser, forretninger, serveringssteder, hotell, kulturvirksomhet og nærmere to tusen sykkelparkeringsplasser i umiddelbar nærhet til Norges største knutepunkt, Oslo Sentralbanestasjon.

– Det er bred enighet om at det er riktig å fortette på knutepunktet. Mange mennesker på knutepunktet avlaster lokaltrafikken i området, reduserer klimagassutslippene og gir liv til et område som i dag ikke i tilstrekkelig grad er i bruk. I tillegg vil dette prosjektet gi mye mer tilbake på bakkeplan og samfunnet rundt enn andre prosjekter i området, sier Rolstad.

Juryen består av

  • Knut Olav Åmås (juryleder), direktør i Stiftelsen Fritt Ord og kommentator i Aftenposten
  • Karen Dolva, innovasjonsdesigner og gründer, daglig leder i teknologiselskapet No Isolation
  • Haldis Tjeldflaat Helle, 1. nestleder i Natur og Ungdom
  • Henning Sunde (jurysekretær), partner i Rodeo arkitekter og del av Arkitektgruppen
  • Eskild Rolstad, direktør eiendomsutvikling KLP
  • Heidi Finskas, direktør samfunnsansvar KLP
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår