22 selskaper vil styrke klimaambisjonene

 
22 selskaper vil styrke klimaambisjoneneStrakstiltak 2.0 lanseringsmøte gruppebilde.
Strakstiltakene er eiendomsbransjens viktigste grønne forpliktelser, og nylig ble 2.0-versjonen lansert.

– Hele 22 selskaper har signert knappe to uker etter lansering, sier en begeistret daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Bramslev, i en pressemelding.

Norsk Eiendom og Grønn Byggallianse står bak Eiendomssektorens veikart som skal sikre grønn omstilling av bransjen. Veikartet har tilhørende strakstiltak 1.0 med tiltak nr. 1-10, og den nye 2.0 med nr. 11-20, som eiendomsbedrifter forplikter seg til. De nye kravene går blant annet på å etterspørre utslippsfrie byggeplasser og andre tiltak for klimakutt. 

– Mens verdens ledere har sittet i Glasgow og forhandlet, har eiendomsaktører i Norge handlet. Vi er glade for at det strømmer til med signeringer av både de første ti og de ti nye strakstiltakene, sier administrerende direktør i Norsk Eiendom, Tone Tellevik Dahl. 


 Tone Tellevik Dahl og Katharina Bramslev. (Foto: Naomi Ichihara Røkkum)

Pangstart med flere millioner kvadratmeter
Siden 2016 har over 60 selskaper signert de strakstiltak 1.0 og 22 av dem har den siste uka tatt steget videre. 

– Sammen representerer disse 22 selskapene mange millioner kvadratmeter. Klimaeffekten de nå får ved å ta strakstiltakene over i neste steg, vil sette spor, sier Norsk Eiendom-sjefen. 

For fem år siden tok det mye lenger tid før så mange hadde tilsluttet seg. 

– Denne gangen har det strømmet til med selskaper som vil love å styrke klimaambisjonene sine. Vi håper strakstiltak 2.0 blir et verktøy for endring, slik 1.0 er, sier Bramslev.  


Strakstiltak 2.0 lansering 21.11.02 Gunnar Bøyum (Aspelin Ramm), Truls Nergaard (Storebrand Eiendom), Mona Ingebrigtsen (Oslo Areal), Eirik Thrygg (Höegh Eiendom)
 

Klare for strakstiltak 2.0
Storebrand Eiendom har lenge ønsket å ta steget videre og var første selskap til å signere. 

– Tiltakene og veikartet har fungert som en god referanse for om vi er på riktig vei. Vi er trygge på at tiltakene er med på å redusere bærekraftrisiko i porteføljen, gjøre eiendommene mer likvide og attraktive, og gjøre oss mer robuste og rustet for fremtidens marked for eiendomsinvesteringer, sier Truls Nergaard, leder eiendom i Storebrand Eiendom.

De som har signert strakstiltak 2.0 er: Aspelin Ramm Eiendom, Avantor, Braathen Eiendom Forvaltning, DNB Næringseiendom, Eiendomshuset Malling & Co, Entra, Fabritius Gruppen, Hundholmen Byutvikling, Höegh Eiendom, KLP Eiendom, Mallin Eiendom, Mustad Eiendom, Møller Eiendom, Nordea Liv Eiendom, Nordr Norge, OBOS Eiendom, Oslo Areal, Skanska Commercial Development, Skanska Eiendomsutvikling, Storebrand Eiendom, Ticon Eiendom og USBL.

Du kan lese mer om strakstiltakene her

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår