30 år siden Caledonien-brannen

 
30 år siden Caledonien-brannenIllustrasjonsbilde / Shutterstock
I dag er det 30 år siden brannen på Hotel Caledonien i Kristiansand. 14 mennesker omkom, 54 ble skadet.

– Dette er en av de verste brannene vi har opplevd noensinne. I dag tenker jeg litt ekstra på alle etterlatte og berørte som har vonde minner fra den septemberdagen i 1986, sier DSBs direktør Cecilie Daae.

– Brannforebygging ble gjennom lov- og forskriftsendringer løftet høyt på dagsorden etter Caledonien-brannen, og det fokuset har vi holdt siden, sier Daae.

Vi har kommet langt med det brannforebyggende arbeidet, og denne typen branner er så å si utryddet. Tilsyn med særskilte brannobjekter er en av årsakene til at vi i dag har svært få storbranner. Forebyggende kontroll fra brannvesenets side har ført til mer ansvarsbevisste eiere av bygninger som følger opp service og vedlikehold på brannalarmanlegg og andre viktige brannsikringstiltak i større grad enn før.

– Å jobbe med forebygging av branner er en kontinuerlig jobb – en jobb vi i DSB har svært høy oppmerksomhet rundt. Det er også på sin plass å gi honnør til alt det gode forebyggende arbeidet som gjøres i alle landets brann- og redningsvesen. Uten deres innsats ville vi ikke hatt denne gode utviklingen, sier DSB-direktøren.

Dagens risikobilde er at folk omkommer hjemme, noe som gjennom forskriftsendring fra 1.1.2016 har rettet fokuset mot disse, og de som er særlig utsatt for å omkomme i brann. 

- Det er viktig at vi har med oss historien samtidig som vi retter den brannforebyggende innsatsen der behovet er størst i dag, sier Daae.

(Kilde DSB) 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår