3000 innspill for utvikling av Fjordbyen Lier og Drammen

 
3000 innspill for utvikling av  Fjordbyen Lier og DrammenBildet: Daglig leder Torgeir Finnerud i EIDOS Eiendom gleder seg over 3000 forslag og innspill til reguleringsarbeidet for Fjordbyen Lier og Drammen. Foto: Eidos Eiendomsutvikling AS
Engasjementet for Fjordbyen Lier og Drammen er stort. – Vi er urolig glad for alle forslagene, sier daglig leder Torgeir Finnerud i Eidos om over 3000 forslag og innspill til reguleringsarbeidet.

Eidos Eiendomsutvikling AS skal realisere ny fjordby på Brakerøya i Drammen og Lierstranda i Lier. I mars gjennomførte selskapet første del av medvirkning i arbeidet med utvikling av områderegulering, skriver selskapet i en pressemelding.

Frivilligheten i Lier deltok på workshop på Haugstad 10. mars. Andre møter måtte avlyses som resultat av koronaviruset, men Eidos satset også digitalt. De tok fram et digitalt verktøy for medvirkning. Der har 2500 gitt innspill. I tillegg er det kommet over 600 innspill og forslag i et digitalt kart og tekstfelt på hjemmesiden til Fjordbyen Lier og Drammen,

Politisk behandling
Eidos fortsetter arbeidet med områderegulering for Lierstranda. Forslaget skal til politisk behandling innen ett år.

– Da skal vi bestemme rammene for det som blir den nye Fjordbyen og som åpner et fantastisk område for hele bygda med moderne og gode boliger, et trygt og urbant bomiljø som knytter den blå fjorden sammen med den grønne Lierdalen, sier ordfører Gunn Cecilie Ringdal i Lier.

Hun vil skape gode bomiljøer.

– Her vil vi at det skal bli godt å bo, leve og jobbe og godt å være på besøk. Så må vi sikre at vi bygger på naturens og framtidas premisser, at vi får en nullutslippsby som også er et bidrag til et bedre miljø og klima for alle, sier Ringdal.

Alt analyseres
De mange innspillene viser hva folk flest mener er viktigst. De aller fleste er veldig positive. Mange ønsker å flytte dit. Andre peker på viktigheten av miljø, trygge skoleveier, bærekraft og ulike boligtyper for folk flest.

Folk vil ha trygg skolevei, gode sykkelstier, grønne lunger, helårs badeanlegg, men også anlegg for idrett, kultur og opplevelser.

– Vi er godt i gang med å analysere alle innspillene. Mye av det som kom inn, ligger i våre planer. Andre ting styrker oss i vår vurdering av hva vi skal legge mest vekt på, sier prosjektutvikler Geir Hagehaugen i Eidos.

SMS til alle
Finnerud takker Lier kommune for rekordmange innspill.

– Kommunens SMS til innbyggerne med oppfordring om å delta har betydd mye. Alle innspillene til planarbeidet gir utviklingen av reguleringsplanen et bredere og sterkere grunnlag, sier Finnerud.

Den digitale portalen lå åpen for alle i mars. Lier kommune satte fart på innspillene da den sendte SMS til innbyggerne med oppfordring om å delta.

– Mange innspill styrker planarbeidet og gjør det bedre. Det gir større trygghet for at vi planlegger og utvikler grønne Lier i tråd med innbyggernes ønsker, sier ordfører Gunn Cecilie Ringdal i pressemeldingen.


Bildet: Folk vil ha trygg skolevei, gode sykkelstier, grønne lunger, helårs badeanlegg, men også anlegg for idrett, kultur og opplevelser i den nye Fjordbyen Lier og Drammen. Illustrasjon Eidos Eiendomsutvikling AS


 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår