3000 kvadratmeter dansk isolerglass til Økern Portal

 
3000 kvadratmeter dansk isolerglass til Økern PortalIllustrasjon: Dark Architects
Glaseksperten har nettopp produsert hele 3000 kvadratmeter isolerglass til Norges største byggeprosjekt i 2020, Økern Portal i Oslo.

Den danske glassprodusenten har fremstilt i alt 12 forskjellige løsninger med lavenergiglass og solskjerming til fasaden på bygget. I tillegg skal de produsere knapt 1 000 kvadratmeter til den sentrale delen av bygget, Paviljongen, som snart skal oppføres.

I Oslo er et av de største utviklingsprosjektene i Norges historie i gang med å bli oppført. Prosjektet heter Økern Portal og er et 80 000 kvadratmeter stort næringsbygg med en unik fasadekonstruksjon som består av 25 prosent glass og 75 prosent aluminium. Til den nederste delen av fasaden skal det brukes 3 000 kvadratmeter isolerglass med solskjerming, som lever opp til de strengeste standardene for energikrav, og denne ordren skal danske Glaseksperten fremstille.

Illustrasjon: Dark Architects

- Økern Portal er et ekstremt moderne bygg med fokus på lys og energi. Det er et enormt byggeprosjekt, og oppgaven med å produsere glass har derfor vært veldig spennende å være en del av, sier Kent R. Beresford, som er Glasekspertens salgssjef i Norge, i en pressemelding.

- Vi har fremstilt mer enn 12 løsninger med forskjellige oppbygninger i 3-lags isolerglass, som er spesielt  tilpasset bygningens individuelle deler. Her har noen glass for eksempel fått ekstra sikkerhet, mens andre har lydreduserende egenskaper. Felles for alle er de solreduserende egenskapene av typen Sunguard SuperNeutral 70S, som lar 70,4 prosent lys trenge gjennom.

I tillegg til 3 000 kvadratmeter glass, som glassprodusenten allerede har produsert til byggeprosjektet, så skal Glaseksperten fremstille ytterligere 1 000 kvadratmeter glass til den sentrale delen av Økern Portal, Paviljongen, som enda ikke er oppført. Også her er det snakk om solreduserende glass, men til forskjell fra resten av prosjektet er det her i tillegg benyttet emaljert glass i kombinasjon med det solreduserende glasset.

Det er det norske arkitektfirmaet Dark Architects som har stått for å designe Økern Portal, og i arkitekturen er det lagt stor vekt på bærekraft. I den forbindelse har valget av en skandinavisk glassprodusent også bidratt til et samlet lavere klimatrykk enn hvis produsenten for eksempel hadde vært fra Polen, da den reduserte avstanden fra produksjonslokaler til byggeplass er redusert og transporten gir et lavere CO2 utslipp.

LES OGSÅ: Landemerke av resirkulert aluminium

Bygget blir også sertifisert iht. BREEAM-nivået ”Excellent”, som er en av de høyeste sertifiseringer i byggebransjen i Norge, og vil i tillegg oppnå energiklasse A-merking. Det betyr blant annet at alle glass har skullet leve opp til de strengeste CO2 zero emission-standarder i forhold til energieffektivitet. Dessuten er det lagt vekt på grønne områder, hvor taket for eksempel fungerer som en grønn takterrasse med plen, planter og trær.

Næringsbygget omfatter både kontorlokaler, blant annet Telia sitt norske hovedkontor, og et større markedsområde med kaféer, butikker, apotek og frisør. I tillegg vil det ligge et Radisson Red-hotell, som er det første av sitt slag i Norge. Etter planen skal Økern Portal, inklusive Paviljongen, kontorbygg og hotell stå ferdig i andre kvartal av 2022.

Fakta:

Byggherre: Oslo Pensjonsforsikring
Arkitekt: Dark Arkitekter
Totalentreprenør: Vedal Entreprenør
Fasadeentreprenør: H-Fasader Glassteam
Glassleverandør: Glaseksperten
Størrelse: 80 000 kvadratmeter

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår