nyheter.byggfakta.no   Åpne på nettet Avbestille Kontakt  
 
ANLEGG NÆRINGSBYGG OFFENTLIGE BYGG BOLIGBYGG ENERGI & MILJØ

– Gode på prosjektering, men bygger noe annet

– Mange av problemene som vi jobbet med for 20 år siden sliter vi med også i dag. Vi har kompetansen og vi har mange gode produkter, men vi bruker dem feil.

Nytt regelverk for arbeid i høyden

Fra 1. januar 2016 trer nye regler om arbeid i høyden i kraft. Den største endringen gjelder nye opplæringskrav for stillasmontører.

Får svi for dyre fuktskader

Svensk Høyesterett slår fast at Myresjöhus AB har handlet særdeles uaktsomt da byggefirmaet oppførte mellom 15.000-30.000 boliger med en billig byggemetode, som medførte at fukt trengte inn i bygningskonstruksjonen, med store fuktskader som resultat.

- En milepæl

I sluttbehandlingen av Statsbudsjettet ble det bevilget 40 studieplasser, 20 på Masternivå og 20 på Bachelor. – Med dette runder AHO og landskapsarkitekturutdanningen en milepæl, sier Marianne Skjulhaug, instituttleder for urbanisme og landskap ved AHO.

Wenche, fantastiske Wenche!

– Pliktoppfyllende, ja-menneske og en fantastisk medarbeider! Superlativene satt løst da administrerende direktør Pål Engeseth skulle beskrive kollega i administrasjonen, Wenche Andersen, som nå har vært ansatt i Byggfakta i 30 år.

Solgte boliger for 3,2 milliarder i fjor

Selvaag Bolig ASA solgte 209 boliger for 751 millioner kroner i fjerde kvartal. Totalt i 2015 solgte selskapet 935 boliger for 3,214 milliarder kroner.

Realistene sliter

Tradisjonelle arbeidsgivere - eller svak relevans i utdanningene? Hvorfor sliter realistene mer enn ingeniørene på arbeidsmarkedet?
Åpne på nettet
Les Byggfakta eBlad
Avbestille nyhetsbrev
Redaksjonen
Annonsere
Om Byggfakta
nyheter.byggfakta.no
Ansvarlig redaktør: Pål Engeseth
For informasjon kontakt red@byggfaktamedia.no
Utgiver: Byggfakta Docu AS, postboks 1024, 1510 Moss, Tlf: 69 91 24 00