nyheter.byggfakta.no   Åpne på nettet Avbestille Kontakt  
 
ANLEGG NÆRINGSBYGG OFFENTLIGE BYGG BOLIGBYGG ENERGI & MILJØ

Frykter nye regler i bygge- og anleggsbransjen

Asker 11. januar 2016 – Arbeids- og sosialdepartementet varsler at de har sendt til høring forslag om at det ikke lenger skal være lov til å starte et arbeid uten HMS-kort i bygge- og anleggsbransjen.

Norsk satsning på profilbetong i Sverige

NCC er i Norge bransjeledende på profilbetong – glidestøp av betongrekkverk, banketter og betongkantstein. Nå henter svenskene inn norsk kompetanse i forbindelse med lanseringen av teknikken glidestøp tilpasset formål på og langs vei.

Ta videreutdanning i fremtidens bygg

Ønsker du faglig påfyll og formell kompetanse i prosjektering av fremtidens bygninger? Våren 2016 arrangeres det etterutdanningskurs i prosjektering av nullutslippsbygg og plusshus ved NTNU i Trondheim.

Åpnet den nye materielletaten

Den 6. januar åpnet Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) den nye materielletaten. Ledelsen flyttet samtidig inn i de klargjorte lokalene i det historiske Militærhospitalet.

Massivtre og ROCKWOOL steinull i Moholt studentby

Inspirert av studentboligene Pentagon på Ås, har SIT valgt massivtre som byggemateriale til den nye Moholt studentby i Trondheim. De fem tårnbyggene blir utvendig isolert med 200 mm ROCKWOOL REDAir FLEX og i barnehagen brukes det 250 mm tykkelse.

Norge - en versting på vannlekkasjer

– Norge har fortsatt Europa-rekord i lekkasjer. Det er bare Bulgaria som ligger foran. Med en fornyingsprosent på 0,6 prosent, som er dagens situasjon i Norge, blir situasjonen bare verre og verre. Nå må vi opp på en utskiftingstakt som monner.

Hvem vinner Cityprisen?

Cityprisen 2016 deles ut for 18. gang under årets Citykonferanse. Disse er nominert.
Åpne på nettet
Les Byggfakta eBlad
Avbestille nyhetsbrev
Redaksjonen
Annonsere
Om Byggfakta
nyheter.byggfakta.no
Ansvarlig redaktør: Pål Engeseth
For informasjon kontakt red@byggfaktamedia.no
Utgiver: Byggfakta Docu AS, postboks 1024, 1510 Moss, Tlf: 69 91 24 00