nyheter.byggfakta.no   Åpne på nettet Avbestille Kontakt  
 
ANLEGG NÆRINGSBYGG OFFENTLIGE BYGG BOLIGBYGG ENERGI & MILJØ

Forskningsprosjekt kan spare enorme skadekostnader

Skader, tvister og rettssaker i forbindelse med bygg og anlegg koster samfunnet milliardbeløp hvert år. Aktørene i bransjen kan spare enorme summer som følge av et felles forskningsprosjekt.

Belysningsplan for hovedstaden

- En belysningsplan for Oslo sentrum er viktig for at vi skal få en god belysning som gjør byen tryggere, vakrere og mer energieffektiv.

Norsk satsning på profilbetong i Sverige

NCC er i Norge bransjeledende på profilbetong – glidestøp av betongrekkverk, banketter og betongkantstein. Nå henter svenskene inn norsk kompetanse i forbindelse med lanseringen av teknikken glidestøp tilpasset formål på og langs vei.

Sammen om utslippskutt

Omsorgsbygg Oslo KF og Bellona har inngått en samarbeidsavtale for de neste tre årene. Ett av hovedområdene i avtalen er å redusere utslipp fra byggeplasser.

Gode utsikter - men regionale forskjeller

Lavere oppdragsmengde til tross, MEF mener anleggsprognosene gir grunn til optimisme.

Energisuksess for Sørlandsbadet

I løpet av ett år har Sørlandsbadet redusert forbruket av fjernvarme med 40 prosent og strøm med fem prosent. Det betyr nærmere 300.000 kroner spart for badelandet, som årlig har 200.000 besøkende gjester.

Nå kommer ny drikkevannsforskrift

Drikkevannsforskriften fra 2001 skal fornyes. Dette på grunn av ny kunnskap, endringer i direktivet og den generelle samfunnsutviklingen. Forskriftsarbeidet er en del av regjeringens satsing på å ruste Norge for fremtiden.
Åpne på nettet
Les Byggfakta eBlad
Avbestille nyhetsbrev
Redaksjonen
Annonsere
Om Byggfakta
nyheter.byggfakta.no
Ansvarlig redaktør: Pål Engeseth
For informasjon kontakt red@byggfaktamedia.no
Utgiver: Byggfakta Docu AS, postboks 1024, 1510 Moss, Tlf: 69 91 24 00