nyheter.byggfakta.no   Åpne på nettet Avbestille Kontakt  
 
ANLEGG NÆRINGSBYGG OFFENTLIGE BYGG BOLIGBYGG ENERGI & MILJØ

Kommunearkitekter er viktige samfunnsbyggere

Det er ikke lenger en godt bevart hemmelighet at arkitektkompetanse er viktig. Det gjelder også i små og mellomstore kommuner.

Starten på 1000 tonn stål-tak

Onsdag 20. januar, var en merkedag for Holm-Nykirke prosjektet. Da ble de første tre opphengstagene til taket i stasjonshallen montert.

Bygger hus med matematikk i skolen

Nordbohus samarbeider med Vinstra ungdomsskole, BNL og Opplæringskontoret for byggfag i Gudbrandsdalen.

Nytenking rundt sosial boligbygging

Denne uken offentliggjøres en ny idékatalog som viser nye tanker rundt utsatte boligområder i Danmark. Arkitema ELN Architects, er i team med Lendager Arkitekter og Orbicon, ansvarlig for katalogens arkitektoniske løsninger. Initiativtakerne til prosjektet er Realdania, som er en del av modningsprosjektet Boligliv i balanse, i partnerskap med Odense og Gladsaxe kommune, samt en rekke boligorganisasjoner.

Sveriges første skybar på en fjelltopp

Den svenske whiskyprodusenten Mackmyra har åpnet en kombinert bar og whiskylager på toppen av et fjell. En fjelltopp 1125 meter over havet, 360 graders utsikt og store naturopplevelser setter rammene for det unike anlegget.

Fant nedgravd tyvgods med GPS

I løpet av natta hadde tyver vært på ferde og stjålet Veflen Entreprenør AS sitt varmekraftverk til en verdi av en halv million kroner. Tyvene hadde gravd ned maskinen, men det de ikke visste var at den kunne GPS-spores.

Hvem får bygge fjellheis i Holmestrand?

Nye Holmestrand stasjon får tre innganger, én av dem er en heis inne i fjellet som skal frakte passasjerer fra toppen av Holmestrandfjellet og 70 meter ned til stasjonen. Nå utlyses jobben med selve heisen og området på toppen av fjellet.
Åpne på nettet
Les Byggfakta eBlad
Avbestille nyhetsbrev
Redaksjonen
Annonsere
Om Byggfakta
nyheter.byggfakta.no
Ansvarlig redaktør: Pål Engeseth
For informasjon kontakt red@byggfaktamedia.no
Utgiver: Byggfakta Docu AS, postboks 1024, 1510 Moss, Tlf: 69 91 24 00