nyheter.byggfakta.no   Åpne på nettet Avbestille Kontakt  
 
ANLEGG NÆRINGSBYGG OFFENTLIGE BYGG BOLIGBYGG ENERGI & MILJØ

En ny byggestil som hyller forskjellighet

En ny byggestil vinner frem blant arkitektene: Pixelismen. Her hylles variasjon og individualitet. Et av de materialene som passer som fot i hose til den nye stilen er noe så velkjent som murstein.

Nå kan energi lagres i betong

I de internasjonale energimarkedene er det stor etterspørsel etter løsninger som kan sluse fornybar energi inn i kraftnettet etter behov. EnergyNest har fått støtte fra Innovasjon Norges Miljøteknologiordning til utvikling av et betongbatteri som nå testes ut ved Masdar Institute of Science and Technologys forskningsanlegg for konsentrert solkraft i Abu Dhabi.

Kampanje for yrkesfag på nett

1.februar startet BNLs rekrutteringskampanje på Facebook og Instagram. Hver dag i februar legges det ut et bilde av en person som gir gode argumenter for å velge yrkesfag. Her vil det dukke opp en minister, elever, lærlinger og andre. Følg med på Vi bygger Norge.

Slik kan museet for hurtigruta bli

Et skisseprosjekt for nytt hurtigrutemuseum og vernebygg for skipet Finnmarken ble presentert for formannskapet i Hadsel kommune.

Vil ha med flere på kulturminneplaner

De siste årene har 189 kommuner fått støtte fra Riksantikvaren til å lage kulturminneplaner. Men det er ikke nok, Riksantikvaren vil ha med flere kommuner.

Norconsult ønsker å styrke PhD-kompetansen

Norconsult har tatt et initiativ og samlet konkurrentene til et felles faglig bransjeløft knyttet til doktorgrad (PhD)-kompetanse innen ulike fagområder.

Ti prosent høyere pris enn januar 2015

Prisene på OBOS-boliger i Oslo-distriktet er ved utgangen av januar 10 prosent høyere enn på samme tid i fjor.
Åpne på nettet
Les Byggfakta eBlad
Avbestille nyhetsbrev
Redaksjonen
Annonsere
Om Byggfakta
nyheter.byggfakta.no
Ansvarlig redaktør: Pål Engeseth
For informasjon kontakt red@byggfaktamedia.no
Utgiver: Byggfakta Docu AS, postboks 1024, 1510 Moss, Tlf: 69 91 24 00