nyheter.byggfakta.no   Åpne på nettet Avbestille Kontakt  
 
ANLEGG NÆRINGSBYGG OFFENTLIGE BYGG BOLIGBYGG ENERGI & MILJØ

GAF kjøper Icopal

GAF, Nord-Amerikas største taktekkingsprodusent, kunngjorde mandag at de har gjennomført oppkjøpet av Icopal for ca. 1 milliard euro. 

Åtte råd for raskere planlegging av vei og bane

Statlig plan når to eller flere kommuner berøres. Kutt kommunedelplan. Det er to av flere tiltak for å halvere planleggingstiden i samferdselsprosjekter, som statsråd Ketil Solvik-Olsen fikk overrakt av NHO torsdag, skriver nho.no.

Prisvekst på 11,5 prosent i første kvartal

I løpet av årets første tre måneder har prisene på OBOS-boliger i Oslo steget med 11,5 prosent. I mars steg prisene med 2,5 prosent, noe som ga en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 54 689 kroner.

Bygd på glass og luft

Oslo Sporveiers utbygger AF Anlegg har brukt materialet Glasopor i utbyggingen av den nye t-bane linje 3 mellom Kolsås-Mortensrud. Det norskproduserte materialet består av 80 prosent luft og 20 prosent resirkulert glass. Glasset tilsvarer totalt ni millioner flasker, det vil si 1/3-del av mengden innsamlet glass i Oslo pr år.

Nytt verktøy for bygging av murverk

Et nytt prosjekteringsverktøy kombinert med historiske murertradisjoner åpner nå opp for en helt ny verden av kreative løsninger for arkitekter og byggherrer.

Gir ut oppfølger til boksuksess

Ny norsk arkitektur fortsetter å vekke internasjonal interesse. Arkitektur Ns første «Made in Norway», som kom i 2010, har kommet i tre opplag og blitt en formidabel suksess. Endelig er oppfølgeren her!

Trenger lærlinger

– Hele vår bransje trenger lærlinger. Lovforslaget fra regjeringen støtter vi fullt ut. Å sette lærlingekrav til bedrifter som skal levere på offentlige anbud er bra for hele byggenæringen, sier administrerende direktør Jon Karlsen i Glava AS.
Åpne på nettet
Les Byggfakta eBlad
Avbestille nyhetsbrev
Redaksjonen
Annonsere
Om Byggfakta
nyheter.byggfakta.no
Ansvarlig redaktør: Pål Engeseth
For informasjon kontakt red@byggfaktamedia.no
Utgiver: Byggfakta Docu AS, postboks 1024, 1510 Moss, Tlf: 69 91 24 00