nyheter.byggfakta.no   Åpne på nettet Avbestille Kontakt  
 
ANLEGG NÆRINGSBYGG OFFENTLIGE BYGG BOLIGBYGG ENERGI & MILJØ

Grønt og frodig i byen

Miljø & Teknikk: Tak- og hagegartner Jostein Sundby i Kvelde utenfor Larvik er grønn entusiast. Han startet Vital vekst for 10 år siden og satset i dobbelt forstand på grønn vekst. Det begynte i det små med grønne tak på garasjer, men det tok ikke mange årene før grønne tak virkelig tok av.

- Kommunene må følge opp

- Det hjelper ikke at staten forenkler. Kommunene må følge opp. Det gjelder ikke minst forenklingene i planarbeidet, sa kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner på Boligkonferansen nylig.

Alta og Narvik har Norges beste drikkevann

Miljø & Teknikk: Norges beste drikkevann 2016 kommer fra Alta og Narvik Alta har landets beste vann fra overflatevannkilder, mens Narvik har beste vann fra grunnvannskilder.

Multiconsult kåret til bransjens beste

Under Universum Awards 2016 fikk Multiconsult med seg prisen Bransjebeste. Dette befester Multiconsult sin posisjon som det mest attraktive rådgivingsselskapet å jobbe for blant studenter.

Borer rekord-dypt etter varme

I Asker bores nå en 800 meter dyp energibrønn som skal varme kunstgressbanen på Føyka idrettsanlegg. Brønnen blir 500 meter dypere enn vanlige energibrønner, og like dyp som verdens høyeste bygning er høy.

Møter behov for gjennomgangsboliger

Tre boligprodusenter har nå utviklet konsepter for lavbudsjett gjennomgangsboliger.

Nytt samarbeid gir ”alt” innen BIM og åpenBIM

Søsterselskapene NTI CADcenter og NTI FM Systems er utnevnt som eneste forhandler for Catenda i Norden. Dette gir byggenæringen alt de behøver av kompetanse og verktøy for å lykkes med å digitalisere byggeprosjekter fra planlegging, prosjektering og bygging, til forvaltning, drift, vedlikehold og utvikling.
Åpne på nettet
Les Byggfakta eBlad
Avbestille nyhetsbrev
Redaksjonen
Annonsere
Om Byggfakta
nyheter.byggfakta.no
Ansvarlig redaktør: Pål Engeseth
For informasjon kontakt red@byggfaktamedia.no
Utgiver: Byggfakta Docu AS, postboks 1024, 1510 Moss, Tlf: 69 91 24 00