nyheter.byggfakta.no   Åpne på nettet Avbestille Kontakt  
 
ANLEGG NÆRINGSBYGG OFFENTLIGE BYGG BOLIGBYGG ENERGI & MILJØ

Byggemarkedet i Norge vs. Norden

Fallet i oljeprisen og den påfølgende nedgangen i petroleumsinvesteringene har blitt dypere og mer langvarig enn de fleste ventet da vi publiserte våre forrige prognoser i september 2015. Likevel har ikke den såkalte «oljesmellen» påvirket byggemarkedet nevneverdig, utenom i Rogaland og delmarkedet private næringsbygg.

Aha-opplevelser og smart 10-åring

– For Snøhetta har det vært en fornøyelse å kunne ha tilgang på de smarteste hodene. Å finne ut at Trondheim har bedre solenergi-forutsetninger enn Riad, har mildt sagt vært en aha-opplevelse.

Moduler øker produktiviteten

Den gjennomsnittlige produktiviteten til produsentbedrifter har økt jevnt fra 1990-tallet, mens produktiviteten til byggefirma ofte har blitt stående, eller faktisk sunket.

EMIL-prisen 2016 til Hafslund Varme AS

Norsk Energi sin Energi- og miljøpris (EMIL-prisen) for 2016, som ble delt ut på Norsk Energis 100-årsjubileumsfeiring den 9. juni, gikk til Hafslund Varme AS.

Tverrfaglig samarbeid blir workshop

Mur- og betongworkshop for arkitektstudentene ved NTNU og AHO arrangeres til høsten. Den årlige undervisningen av cirka 150 arkitektstudenter braker løs i september

Ny, lettere Leca Isoblokk

I 2015 lanserte Leca nyvinningen Leca LSX, en helt ny, patentert produksjonsteknologi for Leca-blokker som ga en vesentlig vektreduksjon kombinert med større styrke. Nå har teknologien også blitt benyttet til Leca Isoblokk, med det resultat at vekten er redusert med inntil 30 prosent.

Arkitekter bak ny utvikling på Svalbard

Kunnskapsby: JFA setter scenen for Forskningsparken og Longyearbyens fremtidige utforming
Åpne på nettet
Les Byggfakta eBlad
Avbestille nyhetsbrev
Redaksjonen
Annonsere
Om Byggfakta
nyheter.byggfakta.no
Ansvarlig redaktør: Pål Engeseth
For informasjon kontakt red@byggfaktamedia.no
Utgiver: Byggfakta Docu AS, postboks 1024, 1510 Moss, Tlf: 69 91 24 00