7000 m2 radonsperre

 
7000 m2 radonsperreBetongdekket ved Grefsen Stasjon sprøytes for vanntetting. (Foto: Pazkar Nor)
På et boligprosjekt ved Grefsen Stasjon i Oslo skal Pazkar Nor legge radonsperre på 7000 m2. Det skjer i et prøveprosjekt med JM Entreprenør.

På et boligprosjekt ved Grefsen Stasjon i Oslo skal Pazkar Nor legge radonsperre på 7000 m2. Det skjer i et prøveprosjekt med JM Entreprenør.

Tekst: Geir Hasle

Pazkar Nor importerer og har agenturet i Skandinavia på en miljøvennlig vann- og radontett membran, som tørker hurtig og påføres med sprøytepistol. Produktene har flere bruksområder, først og fremst på grunnarbeid, men de kan også brukes på yttervegger, flate tak, våtrom og balkonger/terrasser i tillegg til tunneler, kanaler, broer og fundamenter.

Forblir tett

– Ettersom membranen sprayes på er det mye tid å spare på kapping og tilpasning. Membranen blir hel og sømløs. Dette er også en fordel når andre håndverkere venter på å sette i gang, sier daglig leder Ronen Rafael Golan i Pazkar Nor. Ved tradisjonell radonsikring benyttes matter/duker som rulles ut og skjøtene sveises for å bli tette. Dette unngås ved Pazkar Nors løsning, det kan til og med sprøytes på PP PVC og PE og likevel forbli tett. Den vannbaserte membranen er i tillegg miljøvennlig før, under og etter pålegging. Det er to typer som brukes mest i dag, men tredje er introdusert. Rapidflex er en vannbasert bitumen to-komponent hurtigtørkende membran, som legges i ett lag på fire millimeter. Elastopaz, som er en-komponent, legges i to lag. Begge kan forsterkes med fiberduk. Nyeste ankomne er Easyflex-Elastopaz, men skal etter planen ikke brukes på Grefsen Stasjon.

Får innpass

– Dette er ganske nytt i Norge og i Skandinavia, men nå begynner vi å få innpass, sier Golan. Han har allerede en rekke store og små entreprenører på kundelisten. Pazkar Nor har blant annet levert produkter til en del større prosjekter i Oslo sentrum, hvor det er mye alunskifer i grunnen og dermed mye radon. Blant prosjektene finner vi Oslo Domkirke og Akershus Festning. Også på Coops nye sentrallager på Jessheim er det sprayet 30.000 kvadratmeter for radonsikring. JM Entreprenør har tegnet kontrakt med Pazkar Nor på flere jobber, og dette før prøveprosjektet Grefsen Stasjon er ferdig.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave