79 millioner til hybride sol – og vannkraftverk

 
79 millioner til hybride sol – og vannkraftverk
Scatec i samarbeid med Prediktor, Ocean Sun, Multiconsult, Statkraft, Hydro, SINTEF Energi, SIVA, NTNU, IFE, Universitetet i Oslo og Solenergiklyngen har fått tildelt 79 millioner NOK fra regjeringens tiltakspakke for grønn omstilling «grønn plattform».

Prosjektet skal utvikle verdens første hybride sol- og vannkraftverk basert på flytende solkraftteknologi med integrert batterisystem, og nye digitale verktøy for optimal planlegging, dimensjonering, design og drift.

- Det er mange fordeler med hybride sol og og vankraftverk, og i dette prosjektet vil vi ha mulighet til å videreutvikle og optimalisere løsninger med et enormt internasjonalt potensiale.  Dette er et glimrende eksempel på norsk energikompetanse i skjønn forening og vi gleder oss til fortsettelsen, sier Trine Kopstad Berentsen, daglig leder i Solenergiklyngen, i en pressemelding.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår