A Bygg lykkes med kvinner

 
A Bygg lykkes med kvinnerBildet: Eirin Hallingby
Et langvarig fokus på likestilling har begynt å gi resultater for A Bygg Entreprenør. Eirin Hallingby er den hittil siste i rekken av kvinner som søker seg til selskapet.

27 år gamle Hallingby er ansatt som ny prosjektingeniør. Hun har en master i Advanced Structural Engineering fra Edinburgh Napier University, og kommer fra stillingen som prosjektleder i Lindal Smith Elementer. Det var særlig utviklingsmulighetene i A Bygg som tiltrakk, forteller hun.

- I et lite selskap blir man lettere sett, man forsvinner ikke bare inn i et stort maskineri. I A Bygg er avstandene korte, strukturen flat og dørene åpne. Samtidig er prosjektene store. Man kastes ut på dypt vann, får ansvar og føler at man bidrar. Som relativt ung får jeg muligheten til å utvide erfaringen min, utvikle meg over tid. Og det var viktig for meg, sier Hallingby.

- Hallingby er den hittil siste i rekken av kvinner som søker seg til A Bygg. Likestilling har lenge vært et uttalt mål for selskapet, forteller administrerende direktør Morten Raugstad.

- For oss er ikke likestilling bare et ord vi pynter oss med. Dette er noe vi jobber aktivt med. Ikke bare når det gjelder kjønn - likestilling handler like mye om religion, legning, etnisitet og funksjonsnivå. I A Bygg tror vi at ulike mennesker tenker ulikt, og at mennesker som tenker ulikt jobber bedre sammen. Vi har derfor lenge jobbet målrettet for å tiltrekke oss kvinner, og ser årets tre ansettelser som tydelige bevis på at vi er på rett vei. Men kjønn vil aldri trumfe kompetanse, forteller Raugstad.

- Eirin er ansatt fordi hun er den best kvalifiserte til stillingen. Vi gleder oss til å dra nytte av hennes kompetanse og ser frem til å utvikle oss sammen med henne, avslutter han. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår