Advarer mot E18-stopp

 
Advarer mot E18-stopp- E18 er ikke viktig bare for Fornebu, men er avgjørende for god by- og næringsutvikling i aksen fra Drammen og innover til Oslo, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos. (Foto: Obos).
Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj advarer mot å sette E18 i spill. – Tusenvis av nye boliger og arbeidsplasser er i fare. Uten ny E18 stopper utbyggingen av nasjonalt viktig by- og næringsutvikling på Fornebu, sier han.

Stortinget skal i mars vedta en utbygging av ny E18 fra Lysaker til Ramstadsletta, den såkalte Vestkorridoren. I forbindelse med sluttbehandlingen har det oppstått usikkerhet rundt prosjektet, og både Oslo kommune og Viken har ønsket å stoppe prosjektet slik det er planlagt. Det advarer konsernsjef i Obos, Daniel Kjørberg Siraj mot.

E18 viktig for hele regionen

– Det er avgjørende for å sikre nasjonal og regional by- og næringsutvikling at regjeringens forslag til utbygging av ny E18 Vestkorridoren vedtas som foreslått.  Konsekvensen av å sende planene ut i det blå vil være full stopp for tusenvis av nye boliger og arbeidsplasser, både på Fornebu og i regionen for øvrig, sier Siraj i en pressemelding.

Det er en forutsetning for den vedtatte kommunedelplanen (KDP3) på Fornebu at Fornebubanen og ny tilknytning til E18 kommer på plass for å sikre en bærekraftig transportløsning. Dette ble senest bekreftet og forsterket da Bærum kommunes formannskap skulle behandle Obos sin utbyggingsavtale for utviklingen på Fornebu. 

I mars i fjor vedtok kommunestyret i Bærum en ny kommunedelplan (KDP3) for Fornebu. Her ble antallet boliger som kan bygges økt fra rundt 6000 til 11 000 boliger. I tillegg tilrettelegges det for tusenvis av nye arbeidsplasser innenfor blant annet høyteknologi, IT og havbruk.

Fornebubanen i fare

– E18 er ikke viktig bare for Fornebu, men er avgjørende for god by- og næringsutvikling i aksen fra Drammen og innover til Oslo. Ved å sette E18 i spill glemmer politikerne at man samtidig også setter hele Fornebubanen i fare. Forutsetningen for banen er at det kommer inn grunneierbidrag. Stopper utbyggingen, stopper også bidragene til banen. Og Fornebubanen er ikke bare et viktig miljøprosjekt for Bærum, men også i høyeste grad for Oslo kommune og regionen for øvrig. Nå må de ansvarlige styringspartiene på Stortinget, spesielt Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet, la nasjonale interesser gå foran og slutte opp om regjeringens forslag, sier Siraj i meldingen fra Obos.

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår