AF Gruppen bygger togverksted på Støren

 
AF Gruppen bygger togverksted på StørenBildet: Det nye 7.500 kvm store verkstedet skal stå ferdig i 2. kvartal 2022
Bane NOR Eiendom AS har signert entreprenørkontrakt med AF Gruppen AS om bygging av et nytt, moderne togverksted på Støren.

Kontrakten er på 286 millioner kroner og omfatter bygging av verkstedhall, vaskehall, administrasjonsbygg og teknisk bygg og lager.

Det nye 7.500 kvm store verkstedet skal stå ferdig i 2. kvartal 2022. Bane NOR Eiendom AS finansierer selv verkstedet på rent kommersielle vilkår.

- Denne signeringen markerer ikke bare oppstart for bygging av et moderne og fleksibelt verksted på Støren. Den betyr også at vi nå tar et nytt, viktig skritt for å realisere jernbanereformens ambisjon om et konkurransestyrt jernbanemarked. Vi har tro på at Støren vil bli et sentralt og viktig knutepunkt for norsk jernbane i fremtiden, sier administrerende direktør Jon-Erik Lunøe i Bane NOR Eiendom, i en pressemelding.

- Vi takker for tilliten og gleder oss til å gjennomføre dette spennende prosjektet i tråd med Bane NOR Eiendoms ambisjoner og forventninger. Jeg vil spesielt trekke fram at vi har mange dyktige, lokale underleverandører med på laget. Dette gir oss direkte tilgang til viktig lokalkunnskap og gjør oss godt rustet til å reagere raskt om nødvendig, sier avdelingsdirektør Ove Vedvik i AF Bygg Oslo.

Dette er ikke første gang Bane NOR Eiendom engasjerer AF Gruppen til å bygge togverksted. Entreprenøren har tidligere stått for oppføringen av Sundland verksted i Drammen og Kvaleberg verksted i Stavanger.

Bakgrunn:
Jernbanemarkedet i Norge er i forandring. Aktørene i markedet er nå i en konkurransesituasjon, og nye togtyper innfases. I den forbindelse utvikler og bygger Bane NOR Eiendom AS flere nye, moderne verksteder. Selskapet leier ut verkstedene til tog- og vedlikeholdsoperatørene på kommersielle vilkå

Bildet: Avtalen ble signert av f.v.: Prosjektdirektør Trond Rusten i Bane NOR Eiendom, avdelingsdirektør Ove Vedvik i AF Bygg Oslo, direktør Paul-Terje Gundersen i AF Bygg Oslo og administrerende direktør Jon-Erik Lunøe i Bane NOR Eiendom. Foto: Monica Toften

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår