AF Gruppen eneste norske i finaleheatet

 
AF Gruppen eneste norske i finaleheatetBildet: Prosjektet slik det er planlagt å se ut når det er ferdig. Illustrasjon: Statens vegvesen/Rambøll
Statens vegvesen inviterer en spansk, en fransk og en norsk leverandør til å bli med videre i forhandlinger og tilbudsgivning på hovedkontrakten i prosjekt E18/E39 Gartnerløkka - Kolsdalen i Kristiansand.

Arbeidet omfatter bygging av ny firefelts E18/E39 over en lengde på omlag 1,4 km med to nye planskilte kryss. Eksisterende veger, jernbanespor og flere konstruksjoner skal rives, deriblant dagens E18 Vesterbrua fra 1980 (også kalt høybrua) samt Vesterveibrua (også kalt lavbrua) på lokalvegnettet som krysser over jernbanen.

Hovedarbeidene består i bygging av flere konstruksjoner, veger og grøntanlegg, elektroinstallasjoner, utvidelse av dagens ferjeterminal, trafikkteknisk utstyr samt veg- og jernbaneomlegginger. I tillegg er det som en opsjon tatt inn bygging av nye billettboder og nytt tollbygg for Kristiansand havn hvor ferjeterminalen utvides.

LES OGSÅ: Hvem vil bygge E18/E19 Gartnerløkka–Kolsdalen?

I alt fem leverandører meldte interesse for å bli prekvalifisert for konkurransen innen fristen 30. juni. Statens vegvesen har nå valgt ut tre kvalifiserte leverandører som vil bli invitert til å gi tilbud og delta i forhandlinger om hovedkontrakten i prosjektet. Disse leverandørene er:

-Arbeidsfellesskapet JV Dragados - FCC
-EIFFAGE Genie Civil
-AF Gruppen Norge AS

Den utlyste entreprisen har en antatt kostnad på rundt 1,8 mrd. kroner og det er forventet en kontraktsinngåelse sommeren 2023. Varighet på byggearbeidene vil bli tema i forhandlingene med leverandørene, men antas å bli cirka 5 år med en ferdigstillelse i 2028. Arbeidet skal gjennomføres som en totalentreprise.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave