Akershus Energi satser på solenergi

 
Akershus Energi satser på solenergiInngikk avtale: F.v.: Claus Nerhagen og Frank Sagvik i Akershus Energi, Thor Christian Tuv og Nora Holst Haaland i FUSen. (Foto: Steinar Aasen i Kunnskapsbyen Lillestrøm).
Akershus Energi har inngått avtale om å bli eier av en tredjedel i solselskapet Solenergi FUSen as, leverandør av komplette solcelleanlegg på tak og fasader i bedriftsmarkedet.

Begge selskapene har stor tro på solenergi som en viktig del av løsningen for at Norge skal bli fornybart, og mener partnerskapet vil bidra til en raskere overgang til et bærekraftig samfunn.

- Vi er svært fornøyde med å få Akershus Energi inn på eiersiden i selskapet. De har lang erfaring og bred kompetanse innen fornybar energi, sier gründeren og daglig leder Thor Christian Tuv i FUSen i en pressemelding. Selskapet er solid og tenker langsiktig på lik linje med oss, sier han.

Har bygget over 100 000 kvm med solkraft

Gründeren Thor Christian Tuv startet selskapet FUSen i 2012. Selskapet har ledet an i utviklingen av solenergi i Norge, og har erfaring fra bygging av over 100 000 kvm med solkraftverk på tak og fasader. 

- Med Akershus Energi som deleier blir solenergiselskapet styrket finansielt, og det kommer inn en nyskapende og vekstorientert deleier for å øke vår satsing på sol, sier Thor Christian Tuv, daglig leder i FUSen. - Emisjonen gir grunnlag for ytterligere utvikling av selskapet. Vi tenker ekspansivt og ser store muligheter i Norge i årene fremover, sier Tuv i meldingen.

Har drevet med vannkraft i snart 100 år

Akershus Energi har drevet med vannkraft i snart hundre år og fornybar fjernvarme siden 2005.  Selskapet har lagt ny strategi for å satse bredere innen fornybar energi som sol, vind og hydrogen.

- Vi trenger mer fornybar energi for å bli et mer bærekraftig samfunn. I Akershus Energi utvikler vi vannkraftproduksjonen, men vi satser også bredt på annen fornybar energi. Vi er nå svært fornøyde med å bli deleier i FUSen for å øke satsningen innen solenergi, sier konsernsjef Eskil Lunde Jensen.

Fra sitt nye avdelingskontor på Solsiden i Lillestrøm, er Frank Sagvik strålende glad for at avtalen med FUSen er i havn.

- Vi anser Fusen som det beste solkraftselskapet i Norge rettet mot bedriftsmarkedet, og vi ser virkelig fram til dette samarbeidet, sier Frank Sagvik, som er direktør i Ny fornybar i Akershus Energi. - Gjennom samarbeidet så langt er vi imponert over selskapet og ledelsen. De er helt på linje med våre planer om vekst og utvikling, sier Sagvik.

Akershus Energi har vært engasjert i solenergi siden 2013 da de åpnet Norges største solvarmeanlegg i Akershus EnergiPark i Lillestrøm. Innen solkraft er selskapet deleier i Otovo som leverer solcelleløsninger til privatmarkedet.

Akershus Energi og FUSen er begge medlem i Solenergiklyngen, som er en nasjonal næringsklynge for solenergi.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår