- Alle piler peker nå oppover

 
- Alle piler peker nå oppoverBildet: Administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening, Per Jæger
- Nyboligsalget i mars og første kvartal 2021 var vesentlig høyere enn det svært lave nivået vi hadde i fjor, sier adm. direktør Per Jæger

- Boligsalget i mars og første kvartal 2020 ble sterkt preget av den første nedstengningen av Norge pga. korona. Det er gledelig å se at igangsettingen av nye boliger i mars nå i år endelig har tatt seg opp, konstaterer Jæger.

- Alle piler peker nå oppover. Både salgstall for småhus, eneboliger, leiligheter og hytter er i vekst. I målingene fra mars er igangsettingstallene positive innen alle segmenter. Min eneste lille bekymring er at kommunene nå må passe på å regulere flere nye boliger. Spesielt i byene må det reguleres for flere små boliger, sier Per Jæger i en kommentar til Byggfakta.

 Per Jæger ønsker også å gi ros for bransjens håndtering av pandemien.

- Mange har gjort en solid jobb med å holde hjulene i gang, og tatt pandemien på alvor på en meget god måte, understreker han.

Salg nye boliger:

• Salget av nye boliger i mars 2021 var 86 % over mars 2020.

• Salget i første kvartal 2021 var 40 % over salget i første kvartal i 2020. Salget av leiligheter, småhus og eneboliger var henholdsvis 35 %, 43 % og 48 % over første kvartal i fjor.

• På tolvmånedersbasis er salget 11 % over forrige tolvmånedersperiode. Eneboliger ligger 21 % over, mens leiligheter og småhus ligger henholdsvis 8 % og 7 % over forrige tolvmånedersperiode.

• Når vi ser på boligstatistikken fra tidligere år så er salget av nye boliger i første kvartal og mars på det jevne. Sammenlignet med 2019 ligger boligsalget i mars i år 1 % under og i første kvartal i år er salget 5 % over.

Igangsetting nye boliger:

• Igangsettingen av nye boliger i mars 2021 var 63 % over mars 2020.

• Igangsettingen i første kvartal var 20 % over igangsettingen i første kvartal i 2020. Leiligheter var 4 % over, småhus 29 % over og eneboliger 43 % over første kvartal i 2020.

• På tolvmånedersbasis er den totale igangsettingen 2 % lavere enn i forrige tolvmånedersperiode. Igangsetting av leiligheter er 6 % lavere, mens igangsettingen for småhus og enebolig er henholdsvis 2 % og 6 % over forrige tolvmånedersperiode.

• Sammenlignet med i 2019 ligger igangsettingen i mars i år 74 % over og i første kvartal i år er igangsettingen 15 % over.

Fritidsboliger:

• Salget av nye fritidsboliger er svært godt og det er solgt nesten tre ganger så mange fritidsboliger i første kvartal sammenlignet med første kvartal i fjor.

• Igangsetting av nye fritidsboliger ligger 27 % over samme periode i 2020 

• På tolvmånedersbasis er salget av nye fritidsboliger 73 % høyere enn forrige tolvmånedersperiode, mens igangsettingen er lik.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår