- Anleggsfolk er også vanlige folk

 
- Anleggsfolk er også vanlige folkBildet: -Konkurser har vi allerede og dersom Regjeringen virkelig er opptatt av vanlige folk må de foreta seg noe nå før det blir enda flere konkurser. Bygg- og anleggsarbeidere er så absolutt vanlige folk, slår Julie Brodtkorb fast. Foto: Odd Borgestrand
NNBA 2022: - Finansminister Trygve Slagsvold Vedum har vist omsorg for sine venner i bondenæringen, men anleggsfolk er også vanlige folk. Dersom Regjeringen er opptatt av vanlige folk så må de foreta seg noe nå før det blir enda flere konkurser.

Av Odd Borgestrand

Administrerende direktør Julie Brodtkorbs melding kom fra en lift på 28 meter høyde over Mandelasletta i Tromsø, der Nordnorsk Bygg- og Anleggsmesse arrangeres denne helga, med et forventet deltakerantall på opp mot 10.000

Mørke skyer over næringen

Til tross for sol fra en skyfri himmel i Tromsø opplever bygg- og anleggsnæringen truende skyer, uten at finansministeren foretar seg noe som helst, etter Brodtkorb sin mening.
- Man ser alt litt klarere når man kommer opp i høyden. Jeg ser ut over en by og en region som er ekstra avhengig av investeringer i samferdsel og infrastruktur. Derfor må forslag om kutt i samferdselsbudsjettene stoppes og vi må også få vekket Vedum, slik at han kan vise omsorg for flere enn våre venner i landbruket. Jeg ser ut over en region som i løpet av ei uke klarte å få opp igjen brua i Kvænangen og som dermed sørget for at Norge ikke lenger er et delt land. Honnør til Statens vegvesen og entreprenørene som utførte den jobben, sa Julie Brodtkorb med godt utsyn over det store messeområdet.

Skjer ingenting

Til Byggfakta sier Julie Brodtkorb at Maskinentreprenørenes Forbund alltid har hatt et godt forhold til Senterpartiet. 
- Problemet er at Regjeringen ikke følger opp det de lovte i Hurdalplattformen. Finansminister Vedum stiller i møter og lytter, og han er enig i vår forståelse av situasjonen for vår næring.  Men det skjer absolutt ingenting fra Regjeringshold. All argumentering som ble benyttet da bøndene oppnådde sitt oppgjør er helt likt det vi har bedt om. Det handler om det samme kostnadsbildet og de samme innsatsfaktorene, og det må være mulig å skille mellom de som kan bruke diesel og de som må bruke diesel for å utføre en viktig jobb for samfunnet. Dersom dette stopper opp vil det gå ut over landets beredskap når det gjelder infrastrukturen og ledigheten vil øke, sier Brodtkorb.

Frykter flere konkurser

- Det er fullt mulig å bruke penger på avgiftslettelser til næringsdrivende og det vil isolert sett ikke heve renta.  Konkurser har vi allerede og dersom Regjeringen virkelig er opptatt av vanlige folk må de foreta seg noe nå før det blir enda flere konkurser. Bygg- og anleggsarbeidere er så absolutt vanlige folk, og jeg tror ikke denne Regjeringen mener at våre folk skal bli arbeidsledige før Regjeringen tar grep. Vi får til svar at arbeidsledigheten i Norge er lav, men bygg- og anleggsarbeidere ønsker ikke å gå på NAV og de passer best til å utføre den jobben de kan. – nemlig å grave og bygge norsk infrastruktur. Dette landet klarer seg ikke uten infrastruktur og det er vi som bygger, slår Julie Brodtkorb fast.

Bildet: Klart budskap fra oven da administrerende direktør Julie Brodtkorb hilste arrangører og deltakere på Nordnorsk Bygg- og Anleggsmesse i Tromsø.  Foto: Odd Borgestrand

 

 

 
 
 
 

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Mest leste

    Siste papirutgave