Aplan Viak utvikler Steinkjer sentrum

 
Aplan Viak utvikler Steinkjer sentrumIllustrasjon: Foreløpig 3D-modell. Asplan Viak.
Asplan Viak er valgt ut som ett av tre team som skal utarbeide parallelloppdrag for utviklingen av Steinkjer sentrum.

Bedriften har også en professor i sosiologi med i teamet sitt.

De siste årene har det vært stor byggeaktivitet i sentrum av Steinkjer og det er vedtatt flere store nye bygg og rehabilitering av gamle bygg. Kommunen skriver på sine hjemmesider at «Nye bygg gir ikke uten videre trivelige byrom», og påpeker at økt aktivitet gir utfordringer med økte transportbehov.

Flere bydeler med ulik karakter
Steinkjer sentrum består i dag av flere bydeler med ulik karakter, der E6 og jernbane er sterke barrierer i sentrum. Kommunen har ambisjoner om å utvikle en mer bærekraftig by med fokus på grønn mobilitet og å knytte bydelene bedre sammen. Med på laget har Asplan Viak Aksel Tjora, som til daglig jobber som professor i sosiologi ved NTNU.

Utvikling av kollektivknutepunkt
Steinkjer er for tiden inne i en spennende utvikling, og viktige funksjoner som Fylkets hus, hotell og kulturhus skal finne sin riktige plass i sentrum. Utvikling av kollektivknutepunktet er også en viktig brikke i videreutvikling av Steinkjer.

Midtveisseminar
Ved midtveisseminaret 3. og 4. mars presenterte Asplan Viak sine ideer så langt i prosessen. Man har tatt utgangspunkt i gjenreisingsbyens unike kvaliteter og beliggenhet ved elva og fjorden. Aspla Viak har fokusert på samspillet mellom byens funksjoner, struktur og form og ønsker å sette mennesket i fokus, og tar utgangspunkt i hvor viktig det er med liv i gatene i Steinkjer.

Parallelloppdraget avsluttes med utstilling 12. mai.

Kilde: Asplan Viak

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår