Åpnet 35 nye Omsorg+ boliger

 
Åpnet 35 nye Omsorg+ boligerBildet: Det ble både snorklipping, taler og kake under markeringen av at første del av Boligbyggs prosjekt i Utmarkveien 2 er ferdig. (Foto: Anine Johnsen)
Fredag 30. september var det offisiell åpning av de 35 nye Omsorg+ boligene på Bøler i Bydel Østensjø. Byråd for næring og eierskap, Geir Lippestad, overrakte bygget til bydelen.

Omsorgsboligene i Utmarkveien 2 på Bøler har hatt flere kallenavn opp gjennom tidene. "Skamblokka på Bøler", "Lille Murmansk" og "Bølers skamplett" er noen av dem.

Blokken fra 60-tallet hadde definitivt sett bedre dager da Boligbygg våren 2015 satte i gang et stort rehabiliterings- og nybyggprosjekt. På planen sto ny lavblokk og nytt mellombygg, samt totalrehabilitering av høyblokken. Nå står første del av prosjektet ferdig med splitter ny lavblokk og mellombygg.

– Det var på høy tid at dette bygget fikk et løft, og vi i Boligbygg er glade for å ha fått muligheten til å utvikle dette bygget, Hele bygget får nå et moderne, tidsriktig uttrykk. I tillegg er brannsikkerhet og ventilasjon prioritert, sammen med et godt aktivitetstilbud for de eldre beboerne, sa Boligbygg-direktør Jon Carlsen i sin åpningstale.

Hele bygget får nå et moderne, tidsriktig uttrykk. I tillegg er brannsikkerhet og ventilasjon prioritert, sammen med et godt aktivitetstilbud for de eldre beboerne. Den gamle lavblokka og mellombygget ble revet i februar 2015, og i månedene fram til september 2016 har det vært stor aktivitet på byggeplassen. Utmarkveien 2 er ett av Boligbyggs hittil største utviklingsprosjekter.

– Utmarkveien 2 er et godt eksempel på rehabilitering av eksisterende bygg der man både tar igjen vedlikeholdsetterslep og samtidig oppgraderer og tilpasser byggene til bydelens behov, sa Lippestad under åpningen.

Omsorg+ boliger er tilpasset eldre som ikke trenger sykehjemsplass, men som har problemer med å bo i egen bolig. Det er byrådsavdelingen for eldre-, helse og sosiale tjenester som står bak bestillingen av boligene.

– Omsorg+ er en moderne måte å tenke omsorg på, og dette er et bygg vi er stolte av. I tillegg er det flott at prosjektet er fullført innenfor planlagt tid og kostnadsramme, sa Lippestad.

Bydelsutvalgsleder, Kristin Sandaker, fortalte at Utmarkveien 2 både er og har vært et arnested for frivillighet i bydelen, og at hun er svært fornøyd med prosjektet.

– Vi kommer til å være blant de beste med dette anlegget her, sa Sandaker.

De nye delene har fått miljøvennlig passivhus-standard og er universelt utformet. I lavblokken er det nå 35 helt nye, moderne omsorgsboliger. Det nye mellombygget får også etter hvert kafe, trimrom, frisør og legekontor, og ikke minst kommer en ny og grønn takterrasse. Det blir i tillegg laget grøntarealer med egen gangsti rundt hele eiendommen, og etablert en egen parkering med ladestasjon til elektriske rullestoler.

– Utmarkveien 2 er et synlig bygg på Bøler, der det ligger sentralt plassert mellom senter, skole og t-bane. Bygget har vært veldig forfallent, og en rehabilitering har vært sårt trengt. Dette prosjektet bidrar til et løft for hele Bøler og nærområdet, sa Lippestad til de oppmøtte.

Fakta om Utmarkveien 2

• Den opprinnelige bygningsmassen er fra 1960, med 43 ordinære omsorgsboliger.

• Nybygg- og rehabiliteringsprosjektet består i å bygge ny lavblokk og nytt mellombygg, samt totalrehabilitering av den eksisterende høyblokken.

• I lavblokken er det til sammen 35 leiligheter. Lavblokken og mellombygget er universelt utformet og oppfyller kravene til miljøvennlige passivhus. I høyblokken blir det 48 leiligheter.

• I tillegg til boligene kommer egen grønn takterrasse, lege, trimrom med gardeboer, frisør og kafeteria. Dette er også universelt utformet.

• Byrådsavdelingen for eldre, helse og sosiale tjenester står bak bestillingen av Omsorg+ boligene.

Omsorg+ boliger:
Boliger under betegnelsen Omsorg+ er tilpasset eldre som ikke trenger sykehjemsplass, men som har problemer med å bo i egen bolig. Det er bemanning i bygget hele døgnet, og en rekke servicefunksjoner er tilgjengelig. De eldre får en privat egen leilighet tilpasset eldre, samtidig som det legges det til rette for å leve sosialt og aktivt, og benytte seg av de servicetilbudene man har behov for. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår