Arctic Salmon Center – Et landemerke ved storhavet

 
Arctic Salmon Center – Et landemerke ved storhavet
Bygget reiser seg opp fra et svaberg helt ute ved storhavet i Skutvik i Nordland. Med Steni Vision fasadeplater har Arctic Salmon Center fått et helt unikt uttrykk som virkelig blir lagt merke til.

Unikt bygg med wow-faktor
– Det har vært utrolig spennende å jobbe med et så spesielt bygg på en så spesiell plass. Dette er et «one-off»-bygg, og resultatet har blitt møtt med wow-faktor fra mine kolleger, sier sivilarkitekt Peter W. Söderman i Norconsult AS.

– Vi valgte Vision-plater fra Steni på grunn av trykkmulighetene – vi kunne lage et spennende og litt subtilt trykk på et stor flate. Byggherren ønsket et ekspressivt bygg som viste hva deres virksomhet gikk ut på, det er jo et visningssenter for fiskeindustrien, sier han.

Fasadeplater som tåler et værhardt miljø
Trykket på fasadeplatene skaper en illusjon av lakseskinn, samtidig som de ulike sjatteringene er med på å dempe bygningens høyde og blende det inn i landskapet.

Söderman legger til at garantitiden på 60 år også hadde stor betydning for valget.

– Det er veldig værhardt på stedet, med mye sjøsprøyt, vind og snø, samtidig som bygget ligger ganske utilgjengelig til. Derfor var det veldig viktig å velge et robust fasademateriale som kunne stå lenge uten vedlikehold.

Bygget har fått et unikt uttrykk, samtidig som det glir godt inn i det sårbare landskapet.

Steni Vision er et robust fasademateriale som kan stå lenge uten vedlikehold.

God arkitektur som tar hensyn til omgivelsene
– Vi er veldig stolte over å bli valgt som leverandør til et prosjekt som er så gjennomtenkt arkitektonisk, sier Jan Terje Nielsen, Chief Communication & Brand Manager hos Steni. 

– Bygget har fått et unikt uttrykk, samtidig som det glir godt inn i det sårbare landskapet. Arkitektene har gjort en strålende jobb, for eksempel med fargesjatteringene på fasadeplatene – de bygger ned inntrykket av høyde og volum.

Printteknologien til Steni gjør det mulig for arkitekter, kunstnere og illustratører å overføre sine visjoner i bortimot uendelig størrelse.

–  Arctic Salmon Center er et veldig godt eksempel på dette – bygget har virkelig blitt et flott landemerke på Norskekysten!

Trykket på fasadeplatene skaper en illusjon av lakseskinn.

Steni fasadeplater tåler vær og vind.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår