Arena for klok og virtuell teknologi

 
Arena for klok og virtuell teknologi
Virtual Reality, Mixed Reality og den smarteste bruken av BIM i Norge og utlandet er tema på DKT i oktober.

– På årets DKT skal deltakerne få se de beste eksemplene på bruk av både dagens og morgendagens teknologi, sier leder for programkomiteen, Jan Tore Bugge fra Symetri. Temaet for konferansen er «Det digitale skiftet». «Det grønne skiftet» har på kort tid blitt en naturlig del av det norske språket, som Marius Holm fra Miljøstiftelsen ZERO snakket om på fjorårets DKT.

– Programkomiteen for DKT ivrer for at det skal bli et fullstendig digitalt skifte i BAE-bransjen i Norge. Derfor har vi i år gleden av å presentere foredragsholdere som forteller om dagens realiteter og fremtidens muligheter med VR, tegningsløse prosjekter og integrert samhandling, forteller Bugge.

Som på tidligere konferanser går man også i år utenfor bransjen for å hente inspirasjon. Årets key note speaker er tidligere ubåtkaptein og sjef for Marinejegerkommandoen, Christian Harstad. Harstad skal fortelle om integrert samhandling i internasjonale operasjoner. Bugge er svært takknemlig for å få en kapasitet som Harstad på talerstolen på DKT:

– Måten spesialavdelingene i Forsvaret samarbeider på tvers av mange fagområder og nasjonaliteter for å løse komplekse operasjoner har blant annet inspirert NASA, og har overføringsverdi til bygg- og anleggsmiljøet.

Det blir også en egen sesjon med Kim Baumann Larsen, som er ekspert på Virtual Reality (VR). Bruk av VR vil øke i årene som kommer, og derfor skal Baumann Larsen skal sette opp et virtuelt miljø hvor deltakerne selv kan få teste hvordan VR kan brukes i designprosessen som et verktøy for beslutningsstøtte. Dette følges opp fra talerstolen i plenumsalen – hvor EDR Medeso presenterer Microsofts HoloLens og deres erfaringer med verktøyet fra et norsk prosjekt.

– Oss bekjent har ikke HoloLens blitt presentert for et bredt publikum på en scene i Norge tidligere. Mange i bransjen har store forventninger til hvilke muligheter «Mixed Reality» som HoloLens gir, og vi er stolt over at ny teknologi blir presentert på DKT, fastslår Bugge.

Det blir i alt 23 faglige foredrag, lyntaler, entusiastiske utstillere og fest og moro på Scandic Fornebu 25. til 26. oktober.
DKT samler hvert år 250 arkitekter, leverandører, entreprenører, byggherrer og rådgivende ingeniører, og arrangeres i år for 13. gang.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår