Årets lærling i Veidekke

 
Årets lærling i VeidekkeÅrets lærling Helene Mjånes Berge omkranset av de to andre finalistene André Hansen (t.v.) og Kjetil Bismo Lund.
Helene Mjånes Berge fra Bergen ble i dag kåret til årets lærling i Veidekke på en samling på Olavsgaard ved Lillestrøm. Helene (19) er lærling i betongfag i Veidekke Entreprenør i Bergen. Veidekke er en av Norges største lærlingebedrifter med over 170 lærlinger fra Finnmark i Nord til Agder i Sør.

Helene Mjånes Berge har vært knyttet til Veidekke siden første året på videregående skole. Som såkalt TAF-elev (hun skal ta både fagbrev og skaffe seg fire års studiekompetanse) har hun vært i fast praksis ved Veidekkes lokale anleggsvirksomhet i Bergen.

- Arbeidskameratene beskriver Helene som en meget positiv jente. Hun er meget lærevillig og alltid positiv til nye oppgaver, og denne innstillingen smitter over på dem hun arbeider sammen med. Helene har en evne til å lære seg nye ting meget raskt og ta med seg kunnskapen videre, dette medfører at hun arbeider selvstendig. Hun er meget punktlig og kommer aldri for sent på arbeid. Helene har i tillegg stort fokus på sikkerheten for seg selv og andre og tar HMS på alvor, nettopp slik vi ønsker at alle våre lærlinger og fagarbeidere skal gjøre, forteller Veidekkes lærlingeansvarlig Asle Hermansen.

Som årets lærling fikk Helene Mjånes Berge overrakt en bronsestatuett og en sjekk på kroner 15.000,- I tillegg var betonglærling Kjetil Bismo Lund fra Gjerdrum og betonglærling André Hansen fra Kristiansand med i finalerunden og fikk hver sin sjekk på kr 5.000,-

- Veidekke har i mange år drevet et målrettet og systematisk rekrutteringsarbeid gjennom lærlingeord¬ningen. Ordningen er viktig fordi den sikrer oss tilgang på fremtidens fagarbeidere som vi selv kan lære opp, og den er viktig for de mange unge som på denne måten får nødvendig praksis til sin fagutdannelse, avslutter Hermansen.

Veidekke har drøyt 230 lærlinger i Skandinavia og 172 i Norge. Hvert år tas 85-90 nye lærlinger inn, noe som gjør Veidekke til bygg- og anleggsbransjens største lærlingebedrift. På samlingen i Oslo var hele 13 faggrupper representert: Tømrere, murere, asfaltarbeidere, betongarbeidere, vei- og anleggsarbeidere, fjell- og tunnelarbeidere, anleggsmaskinførere, anleggsmaskinmekanikere, industrimekaniker, automatiker samt signalmontører, banemontører og elektriker. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår