Automatisk kobling lanseres for dolly

 
Automatisk kobling lanseres for dolly
VBGs MFC-kobling, som gjør det mulig å til- og frakoble hengere automatisk, blir nå lansert for dolly. Dette gir flere muligheter for bedre arbeidsmiljø samt lavere driftskostnader og miljøbelastning.

Med VBG MFC (Multi Function Coupling) kan man til- og frakoble sin henger uten å forlate førerhuset. Ved å trykke på kontrollpanelet startes automatisk tilkobling og frakobling av alle funksjoner – pneumatiske, elektriske og hydrauliske. Nu lanseres MFC i en versjon for dolly.

Også et sikkerhetsspørsmål
Å forlate førerhuset i forbindelse med tilkobling og frakobling kan utgjøre en sikkerhetsrisiko, for eksempel ved veikanter, veiarbeid og terminaler.

– I tillegg til risikoen for kollisjon ligger fare for skader når du går inn og ut av førerhuset. Med MFC trenger du ikke å gå ut og koble strøm, luft og hydraulikk ettersom alt er innbygget i koplingen og kobles automatisk, sier Hans Otto Westli, administrerende direktør i VBG Norge.

Bedre arbeidsmiljø og mindre vedlikehold
Med VBG MFC kan du rolig fra førerhuset følge alt som skjer.

– MFC-brukere rapporterer at forbedringene av arbeidsmiljøet bidrar til å beholde dyktige sjåfører og støtter rekruttering av nye, forklarer Hans Otto Westli.

Han påpeker at MFC er bygget for å sikre en stabil, dis-fri og praktisk sammenkobling med høy kjørekomfort. Fordi koblingen er dis-fri finnes ingen bevegelse mellom bil og tilhenger. Ifølge produsenten, kan du selv merke om det er en ubalanse i hjul eller tilhenger. Dette reduserer vedlikeholdskostnader, siden problemet kan oppdages i tide.

Rask tilbakebetaling
VBG MFC gir flere muligheter for tidsbesparelser. Den mest åpenbare er at tilkoblingen og frakoblingen skjer mye raskere. Faktisk spares flere minutter hver gang, noe som til slutt bidrar til å øke inntjeningen.

– Erfaringer fra brukere av MFC viser en rask avkastning på investeringen. Dette skyldes økt effektivitet, økt konkurransekraft og reduserte vedlikeholdskostnader. Raskere tilkobling og frakobling sparer tid, drivstofforbruk og miljøbelastning. Til syvende er det til fordel for bunnlinjen, fastslår Hans Otto Westli.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår