Balco har tatt grønne grep

 
Balco har tatt grønne grepBildet: Fra årsskiftet har Balco AB tatt i bruk Hydro REDUXA, et aluminium som er fremstilt med fornybare energikilder og en produksjonsteknikk som krever mindre energi.
Livssyklusanalysene (LCA) som ble gjennomført i samarbeid med konsulentselskapet Tyréns i 2019 og 2020, viste at balkongprodusenten Balcos største negative klimapåvirkning ligger i forbruket av aluminium.

Ettersom aluminium er en sentral bestanddel i Balco ABs produktløsninger, vil altså et redusert forbruk kunne få stor innvirkning på selskapets klimapåvirkning.

- Denne kjensgjerning medførte et omfattende arbeid som allerede nå har gitt resultater i form av flere tiltak. Fra årsskiftet har Balco AB tatt i bruk Hydro REDUXA, et aluminium som er fremstilt med fornybare energikilder og en produksjonsteknikk som krever mindre energi. Produksjonsmetoden innebærer en reduksjon i utslippene av CO2-ekvivalenter på 50 % sammenlignet med tidligere. Tiltakene i løpet av det siste året har styrket vår grønne profil, men arbeidet med å redusere klimapåvirkningen ytterligere fortsetter naturligvis, sier administrerende direktør Camilla Ekdahl i Balco AB, i en pressemelding.

På produktsiden har også livssyklusanalysene gitt inspirasjon til nytenkning.

– Som et ledd i så vel designendring som fokus på bærekraft har Balco AB utviklet en helt ny balkongluke – TwinView – der vi har klart å erstatte deler av aluminiumprofilene med glass og dermed kunnet redusere behovet for aluminium i lukene med hele 12 prosent. Det første prosjektet med TwinView ble levert i første kvartal 2021, sier Ekdahl avslutningsvis.

Om Balco:

• Startet som en familiebedrift i 1987, i Växjö Sverige.

• Norske Balco AS ble startet i 1997. De er medlem av balkongforeningen, er ISO sertifisert og er et sentralt godkjentselskap.

• Balco har over 400 ansatte i 7 land og er ledende i Norden på balkonger.

• Balco har en totalentreprise, noe som gjør at kunden kun behøver å forholde seg til Balco, gjennom hele prosessen. Fra befaring, planlegging og frem til ferdig montasje.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår