Barnehage i gammel sveitservilla renoveres

 
Barnehage i gammel sveitservilla renoveresBildet: Kalfarveien 43 har en flott fasade med svært detaljert utsmykking, blant annet rundt vinduer.
AKTUELLE PROSJEKTER: Bergen kommune ved Etat for utbygging skal rehabilitere Kalfarveien Barnehage. Bygget som skal rehabiliteres er av antikvarisk interesse, en sveitservilla fra 1870.

Av Bjørn Laberg

Åsane Byggmesterforretning AS utfører rehabilitering av bygningen, i en totalentreprise.

Det er gjennomført en mulighetsstudie som viser at eiendommen kan utvikles til en funksjonell og tjenlig barnehage for opptil 60 barn, samtidig som de antikvariske interesser er ivaretatt.

Sveitservillaen har opp gjennom årene vært brukt som både bolig, barnehjem, og nå i de senere årene har det vært barnehagedrift i bygget. Byggets beliggenhet i villastrøket på Kalfaret, omgitt av tidstypisk bebyggelse med høy arkitektonisk verdi, krever at rehabiliteringen utføres i tråd med Byantikvarens anbefalinger. Byggets særpreg skal tilbakeføres og ivaretas, og fasader med utsmykking, vindusuttrykk og detaljer skal gjenskapes. Dels ved gjenbruk, kopiering eller utskiftning.

Yttervegg eretterisoleres og vindtettes, før fasadene gjenskapes til sitt opprinnelige uttrykk. Dette vil sikre bygget et energimessig løft og bidra til lavere vedlikeholdskostnader over tid. Det er sannsynligvis ikke mulig å nå målet om lavenergi- eller passivhusstandard, grunnet hensyn til antikvariske forhold. Det foretas også innvendig ombygging, basert på mulighetsstudiens løsningsforslag. Taket skiftes og erstattes med opprinnelig skifertekking ut fra antikvariske hensyn. Utvendige fasadedetaljer håndteres av Bergen kommunes egen byggvedlikeholdsavdeling.

Investeringsrammen på prosjektet er satt til 69.6 millioner kroner.

Barnehagen er planlagt ferdigstilt per 28. juni 2021.

Bildet: Sveitservillaen fra 1870 har opp gjennom årene vært brukt som både bolig, barnehjem, og nå i de senere årene har det vært barnehagedrift i bygget.

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

Last også ned vår rapport: Trendrapport 2020 - Analyse av byggebransjen basert på de ferskeste tallene.

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår