Belysningsplan for hovedstaden

 
Belysningsplan for hovedstadenBildet: Den nederste delen av Akerselva er tryggere og hyggeligere med ny belysning og utforming. (Foto: Rolf Sandnes, Plan- og bygningsetaten)
- En belysningsplan for Oslo sentrum er viktig for at vi skal få en god belysning som gjør byen tryggere, vakrere og mer energieffektiv.

– Målet er at belysningen skal være enhetlig og bidra til trygghet og estetiske opplevelser i gater og byrom i Oslo sentrum, sier Hilde Olea Simonsen, direktør i ressurssenteret i Plan- og bygningsetaten.

Plan- og bygningsetaten har hatt ansvar for utarbeidelse av belysningsplanen, og oppfølgingen gjøres sammen med Byantikvaren og Bymiljøetaten. Planen skal være et redskap for å sikre sammenhengen mellom estetikk, funksjonalitet, driftsøkonomi og miljøhensyn.

– Belysning har alltid vært en viktig del av byens gaterom. Helt fra de første gasslyktene kom på 1800-tallet har belysningen vært med å sette sitt preg på byens gater og plasser. Også i tiden fremover vil belysningsplanen for Oslo sentrum være med på fremheve byens historiske kvaliteter, sier Brit Kyrkjebø hos Byantikvaren.

De aller fleste bygningene og eiendommene i Oslo er eid av private. Samtidig er det Bymiljøetaten i Oslo kommune som etablerer og drifter belysningen på kommunens egen grunn, slik som de fleste gatene og plassene. Retningslinjene i planen skal være førende for kommunens egen aktivitet og veiledende for andre aktører, står det i vedtaket.

– Belysningsplanen skal styrke byens visuelle identitet gjennom å skape et mer helhetlig uttrykk. Et godt eksempel er søndre del av Kirkegata der ny armatur på stolpe har gitt bedre og jevnere belysning, i tillegg til å redusere energiforbruket med to tredjedeler av hva det var tidligere, sier Anette Bjerke, direktør for Trafikkavdelingen i Bymiljøetaten.

Torsdag 21. januar vil det være et informasjonsmøte om «Belysningsplan for Oslo sentrum» hos Plan- og bygningsetaten i Vahls gate 1. Lenke til mer informasjon og påmelding.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår