Besøkte fremtidens dagligvarebutikk

 
Besøkte fremtidens dagligvarebutikkBildet: Fra venstre: Erik Bakke, Simen Sletsjøe , Tor Erik Aag, Morten Hotvedt, Jørgen Nordby, Per Olaf Lundteigen, Harald Buttedahl.
- Jeg har kommet hit for å lære, sier Per Olaf Lundteigen før han går inn i den 18 500m2 store bygget. Han er 1. nestleder i Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget og er nysgjerrig på hvordan ODA fungerer i det nye bygget.

På toppen av lierbakkene ligger det nå et stort, nytt, miljøsertifisert logistikkbygg, tildekket med solceller og gule «ODA»-logoer. Bak veggene ligger det godt skjulte hemmeligheter som er med å gjøre ODA til fremtidens dagligvarebutikk. 

Det er et økende behov for folk flest å få dagligvarene levert hjem på døra. Eneo Eiendom og Oda har samarbeidet tett de siste to årene for å skreddersy et effektiv og optimalt bygg som samtidig er bærekraftig. Og med et steinkast fra E18 er det et godt strategisk plassert lager og logistikkbygg som mange har vært interessert i fra første spadetak.

- Oda-bygget er helt unikt. Det finnes ikke maken i hele verden, sier Morten Hotvedt fra Eneo Eiendom som har invitert Per Olaf fra Senterpartiet og ny eier av eiendommen, Jørgen Bråten Nordby fra NREP Logicenters i en pressemelding.
Et selskap som har tro på ODAs forretningsmodell er NREP Logicenters – Nordens største forvalter og utvikler av logistikkbygg. ODAs lager er et av de nyeste tilskuddene til selskapets portefølje.

- Vi er veldig fornøyd med kjøpet av dette grønne og fleksible last-mile logistikkbygget og ikke minst ODA som leietaker. Forretningsmodellen deres er veldig spennende og vi er overbevist om at matvarer hjem på døren er kommet for å bli. Både bygget og leietakeren matcher godt med vår bærekraftsambisjon. Det er spennende for oss å være en del av den videre reisen, sier Jørgen Bråten Nordby fra NREP.

Bygget er laget for fremtiden med solceller på hele solsiden og på taket. Det er sørget for at bygget har en fleksibel utforming som senere kan tilpasses andre typer virksomheter og bransjer samtidig som det er et bærekraftig bygg med BREEAM In-Use-sertifisering. Det er til og med satt opp bikuber for å pollinere grøntarealene på eiendommen. Samt produsere flere nydelige krukker med honning i året.

- Bygningen, automatisk produksjonslinje og energiløsninger på bygget er med på å innfri
bærekraftmålene. Med et bygg som dette står ODA fremst i skoene når det kommer til
bærekraft. Jeg må si jeg er imponert over produksjonen og løsningene ODA velger i deres nye anlegg, avslutter Per Olaf Lundteigen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave