- Betongfaget er kult og krevende

 
- Betongfaget er kult og krevendeBildet: Stig Andreas Andreassen, NCC
YRKES-NM: En sommerjobb hos NCC, hvor fysisk arbeid utendørs, i et fag med store utviklingsmuligheter, ga mersmak. Nå kjemper narvikværingen Stig Andreas Andreassen om pallplass i betongfaget under Yrkes-NM i Bergen, 18.-20. oktober.

Navn: Stig Andreas Andreassen, 21 år

Fag: Betongfaget

Kommer fra: Narvik

Bedrift: NCC

- Entreprenøren NCC ga meg en mulighet til å prøve betongfaget gjennom en sommerjobb. Det var her jeg oppdaget at betongfaget var noe for meg. Jeg har helt siden jeg var liten likt å bygge ting og aktivt utfordre kreativiteten min. I tillegg likte jeg utfordringene og oppgavene NCC ga meg, derfor var det lett å velge når jeg ble spurt om lærlingeplass i selskapet, sier Andreassen.

Hva er det beste med faget ditt?
- Det beste med betongfaget er å kunne være med å bygge store og små konstruksjoner som kommer til å stå i mange år ut i fremtiden. Det er kult å tenke på at de kanskje til og med står der lenge etter min tid.

Hvorfor skal andre velge det faget du har valgt?
- Hvis du liker fysiske utfordringer og liker å bruke hodet, så er betongfaget noe du absolutt burde vurdere. I tillegg er det bra å få kommet seg ut på bygg- og anleggsplassen, så du faktisk kan få sett på hvordan det praktiske gjøres, slik at man får en bedre realitetsoppfatning når det teoretiske skal løses.

Hva er forventningene dine til egen innsats i Yrkes-NM?
- Jeg drar til Yrkes-NM i Bergen med ikke annet en seier i tankene, her skal jeg yte mitt ytterste. Jeg er super-motivert over å kunne stå på pallen for faget mitt.

Hvordan forbereder du deg til mesterskapet?
- Jeg forbereder meg til mesterskapet med en rolig helg med kjæresten min og lesning i betongfag boken. Med kjæresten i den ene armen og betongfagboken i den andre, med andre ord.

Fortell litt om deg selv, hvordan endte du opp i mesterskapet?
- Jeg ble nominert til å delta i mesterskapet ved å blant annet vise punktlighet på jobb, arbeidsglede og høy poengsum på det meste av evalueringene gjennomført av mentoren og opplæringskontoret mitt.

Hva mener du selv om yrkesfag?
- Uten yrkesfag ville det teknologiske samfunnet vi har i dag ikke eksistert. Uten praktisk arbeid hadde vi fremdeles vært i steinalderen.

Hva mener du Yrkes-NM gir deg faglig?
- Å få lov å være med på Yrkes-NM gir meg en utrolig mulighet til videreutvikle faget mitt og øve til fagprøven min. Oppgaven vi får er tilnærmet en svenneprøve.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår