Bjørn Glenn Hansen valgt til ny styreleder for Ruteretur

 
Bjørn Glenn Hansen valgt til ny styreleder for RutereturRutereturs nye styreleder Bjørn Glenn Hansen. Fotograf: Adam Stirling
Ruteretur AS avholdt sin ordinære generalforsamling 9. juni. Bjørn Glenn Hansen ble valgt til styreleder for den kommende toårsperioden. Returselskapet samler inn isolerglassruter fra 1960 og -70 tallet som er farlig avfall fordi det inneholder miljøgiften PCB (PCB-ruter).

Bjørn Glenn Hansen er direktør i Glass og Fasadeforeningen, og har i seks år sittet som deres representant i Rutereturs styre, hvorav de to siste årene som nestleder. Hansen overtar nå styreledervervet etter Kjartan Nesset som representerer Norges Bygg- og Eiendomsforening. Nesset fortsetter som ordinær styrerepresentant i Rutereturs styre.

Hansen kommenterer følgende i det han tiltrer som styreleder:

- Etter snart 20 år med innsamling og forsvarlig håndtering av nærmere 1 million isolerruter med PCB-holdig limstoff, har Ruteretur-ordningen bidratt til å forhindre svært negative effekter på både mennesker, dyr og miljø. Men fortsatt finnes det mange bygg i Norge med gjenværende isolerruter fra perioden 1965 – 1975 (PCB-ruter).

– Ruteretur mener utskiftingstakten både kan og bør økes. Målrettede tilskuddsordninger viser seg å treffe godt. I tillegg til forsvarlig håndtering av avfallet vil det bli erstattet med vinduer og isolerglass med mange ganger bedre isolasjon.  

Stat, fylker og kommuner bør gå foran gjennom kartlegging av egne bygg fra denne tidsperioden, med tilhørende utskifting av vinduer, avslutter Bjørn Glenn Hansen.

Non-profitt selskapet Ruteretur eies av Glass og Fasadeforeningen, Hovedorganisasjonen Virke, Norges Bygg- og Eiendomsforening, Norsk Eiendom og Norske Trevarer. Hver av disse eier 20 % av returselskapet og har en plass i styret. Ruteretur oppgir i pressemeldingen at styreledervervet rullerer mellom eierne.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår