Blåkläder satser på kvinner

 
Blåkläder satser på kvinner
Det er få kvinner i håndverksindustrien, hvilket lenge har vært gjenspeilet i markedets utvalg av arbeidsklær for kvinner. Blåkläder ønsker nå å bidra til en justering av dette bildet gjennom en betydelig ekspansjon av sin damekolleksjon.

– Selv om det er gjort mye for å trekke kvinner til håndverksindustrien, er kvinnene fortsatt i mindretall. Årsaken til dette er naturligvis sammensatt, men vårt initiativ om å tilby like muligheter for menn og kvinner innen arbeidstøy, er ment å være et skritt i riktig retning, sier administrerende direktør i Blåkläder, Henrik Holm.

Testpanel av kvinner
I utviklingsprosessen vil Blåkläder blant annet benytte et testpanel for evaluering av det nye sortimentet. Panelet vil bestå av kvinnelige testpiloter som er vant til å tilbringe lange arbeidsdager i arbeidstøy.

– Produktutvikling innen arbeidstøy for kvinner henger etter. Alle håndverkere bør være i stand til å finne klær som holder mål når det kommer til å passform, funksjon og kvalitet. Ved å likestille kvinnene på dette området, håper vi å sende de riktige signalene til kvinner som ønsker å jobbe i industrien, konstaterer Holm.

Både PEAB, ett av de ledende bygg- og anleggsselskapene i Skandinavia, og JM, Skandinavias ledende bolig- og boligprosjektutviklere, påpeker at større mangfold er avgjørende for overlevelse i hele bransjen.

Forhindre «kjønnsmerking»
– Det er helt nødvendig at vi gjør alt vi kan for å forhindre «kjønnsmerking» av ulike roller og ha fokus på å rekruttere fra begge kjønn til alle stillinger i selskapet. Det er stor etterspørsel etter arbeidstøy som er utviklet spesielt for kvinner, så vi ønsker definitivt Blåkläders satsning velkommen, sier Maria Hernroth, Konsernansvarlig for Likestilling og Mangfold hos PEAB.

JM er en av flere bedrifter som har et mål om at 20 prosent av deres håndverkere skal være kvinner innen 2030.

– Vi kan se at antall kvinner på ledernivå øker, men blant håndverkere er ikke økningen like tilfredsstillende. Blåkläders satsning på kvinner er viktig. Å tilby kvinner de samme mulighetene som menn også på dette området, er en viktig faktor for alle arbeidsgivere som ønsker å fremstå som seriøse, sier Mona Backlund, arbeidsmiljøsjef i JM.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår