Blåkläder ut i verdensrommet

 
Blåkläder ut i verdensrommetIllustrasjonsbilde
Blåkläder har nylig inngått et samarbeid med amerikanske XCOR Aerospace. Det private amerikanske selskapet som til daglig tilbyr romreiser og utvikler rakettmotorer, har planer om å ta Blåkläders plagg ut i verdensrommet.

Som en av verdens ledende produsenter av arbeidsklær, har svenske Blåkläder lang erfaring med kunder som befinner seg i store høyder og farlige arbeidsomgivelser. De fleste har dog hittil hatt bena plantet på jorden. Dette er nå i ferd med å endre seg i, forbindelse med det nylig inngåtte samarbeidet med den amerikanske romfartspioneren XCOR Aerospace.

Realiserer romfartsdrømmen for private
XCOR utvikler og produserer fremdriftssystemer og romteknologi for både romfartsentreprenører og offentlige instanser. I tillegg bygger de egne romfartøyer konstruert for å frakte private passasjerer ut i verdensrommet. XCOR er dermed ett av verdens første selskaper som gir privatpersoner mulighet til å realisere romfartsdrømmen.

Blåkläders markedsføringssjef, Kalle Larsson, sier at samarbeidet mellom de to selskapene er mer naturlig enn man umiddelbart skulle tro, og at han ser flere likheter mellom de to aktørene:

– Blåkläder har alltid stilt ekstremt strenge krav til funksjon, kvalitet og design. På det området overlapper vi med noen av de premissene rakettforskere opererer under. De siste årene har vi også hatt sterkt fokus på å feire «hverdagsheltene» i ulike bransjer, hvilket gjør at vi nå er henrykte over å kunne lage klær for et selskap som ønsker gjøre vanlige jordboere til ekte romfarere.

Arbeidsklær for rakettforskere.
Avtalen innebærer at Blåkläder skal levere arbeidsklær som sikrer at XCORs rakettforskere arbeider under best mulige forhold, med klær som lever opp til de spesifikke kravene. Blåkläder skal også designe en unik treningsdrakt for selskapets romfarere. Drakten kommer til å brukes i alle faser av treningen som forbereder passasjerene på de ekstreme psykiske og fysiske forholdene de vil oppleve.

Styremedlem i XCOR, Michiel Mol, slår fast at Blåkläders arbeidsklær egner seg godt til formålet:

– Våre teknikere jobber ofte under krevende forhold, som for eksempel ekstrem varme fra en hjelperakett som testes, ekstrem kulde fra en installasjon med flytende nitrogen, og ikke minst er det spesielle forhold ved Mojave-anlegget midt i ørkenen. Vi ønsker at medarbeiderne våre skal være trygge og kunne bevege seg smidig. Blåkläder gjør en utmerket jobb og sikrer at vi ikke bare blir de best beskyttede rakettforskerne, men også at vi designmessig er optimalt utstyrt.

Unik mulighet for Blåkläders kunder
Larsson konstaterer at samarbeidet også vil innebære fordeler for Blåkläders samarbeidspartnere:

– Vi vil få mulighet til å sende et utvalg av våre kunder ut i verdensrommet med romfartøyene Lynx Mark I og Mark II, hvilket naturligvis er surrealistisk for både oss og kundene våre. En slik tur vil vare i cirka en time og har i utgangspunktet en prislapp på rundt 150 000 USD, sier Larsson.

Blåkläder er en av XCORs få utvalgte samarbeidspartnere, som alle er verdensledende på sine områder. Øvrige samarbeidspartnere som er invitert til å delta i programmet inkluderer KLM, Philips, Unilever, Luminox og Heineken.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår