Blålys og sirener 10. november

 
Blålys og sirener 10. november
På ettermiddagen og kvelden 10. november blir det en storstilt beredskapsøvelse i den nye stasjonshallen i Holmestrand. Det betyr både sirener, blålys og mye folk i gatene og stasjonsområdet.

10. november blir det beredskapsøvelse i den nye stasjonshallen i Holmestrand. Arkivfoto fra en intern beredskapsøvelse. Foto: Anne Mette Storvik, Jernbaneverket.

Jernbaneverket og redningsetatene (politi, brannvesen og helse) vil sjekke at alle beredskapssystemer og rutiner fungerer som de skal og at stasjonshallen er trygg å ta i bruk. Øvelsen er en samvirkeøvelse, det betyr at både kommunen, Fylkesmannen, kirken og frivillige organisasjoner er med i øvelsen.

– Den tenkte situasjonen er brann i en arbeidsmaskin og avsporing av persontog, forteller Kjell Witsø i Jernbaneverket. Det er han som har koordinert og planlagt øvelsen i detalj.

Rundt 300 mennesker vil samles i Biorama i forkant av øvelsen, så det vil merkes i bybildet når disse skal forflytte seg til stasjonsområdet.

–Under øvelsen er det mulig at noen av de frivillige blir fraktet ut på båre. Vi håper alle merker seg datoen, så ikke folk tror det er noe alvorlig på ferde, sier Witsø.

Øvelsen markerer slutten på en lang samarbeidsprosess med redningsetatene. De har jevnlig vært invitert til prosjektet for å gjøre seg kjent med geografien og alle sikkerhetstiltakene. Jernbaneverket har også laget en internettbasert opplæring som alle nyansatte, både i redningsetatene og Jernbaneverket, kan ta.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår