Blir ny administrerende direktør i Firesafe

 
Blir ny administrerende direktør i FiresafeBildet: Bildet: Eskild Larsen (t.v.) og Morten Ameln
Eskild Larsen overtar for Morten Ameln, som har vært eier og administrerende direktør i Firesafe gjennom 18 år.

Larsen startet 5. september og kommer fra stillingen som CEO i C-Medical Group. Han har også tidligere erfaring fra byggenæringen gjennom lederstillinger i Mestergruppen.

- Jeg har stor respekt for arbeidet som er gjort i Firesafe over så mange år. Firesafe har hatt en imponerende vekst og utvikling, sier Eskild Larsen i en pressemelding. 

Mangedoblet omsetningen

Larsen er utdannet siviløkonom samt MBA fra INSEAD. Han kommer fra stillingen som 
CEO i C-Medical Group, og var før det CEO i Stamina Group. Fra 2007 til 2014 var han i Ferd, der han de to siste årene var i Mestergruppen.

- Byggenæringen står for en vesentlig verdiskaping, og ikke minst har bransjen en viktig rolle for å nå klimamålene. Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang og bli en del av denne viktige næringen igjen, sier Eskild Larsen.

Firesafe er Nordens ledende aktør innen brannsikring, med virksomhet i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Selskapet ble etablert i 1981. Morten Ameln har vært administrerende direktør og eier siden 2004. Firesafe har gjennom disse årene mangedoblet omsetningen, og er nå etablert med 30 avdelingskontorer i de fire nordiske landene. Selskapet har også en unik tjeneste- og produktbredde, og har i dag 850 medarbeidere og omsatte i 2021 for 1,1 MRD NOK.

Betydelig eier

I juni 2022 solgte Ameln 60 % av selskapet til FSN Capital, et ledende nord-europeisk private equity-selskap. Morten Ameln vil fortsatt være involvert i Firesafe som styremedlem og han er også en betydelig eier av Firesafe. Sammen med FSN Capital har han store ambisjoner videre for Firesafe. 

- Etter 18 år som leder for Firesafe er jeg glad for å overlevere stafettpinnen til Eskild. Vi har hatt en fantastisk utvikling i disse årene, men jeg tror det er helt riktig at nye krefter nå får ansvaret for å ta Firesafe videre til neste nivå. Jeg gleder meg til å bidra til Firesafes videre utvikling som styremedlem og ser frem til mange spennende år fremover med Firesafe, sier Morten Ameln.

- Firesafe en ambisiøs og ansvarlig aktør med et langsiktig blikk, bygget på sunne verdier, og det er med stor motivasjon og ydmykhet jeg ser frem til å lede selskapet videre, sier Eskild Larsen.

Om Firesafe:

Firesafe AS ble etablert i 1981 og er i dag ledende innen brannsikring i Norden. Selskapet har en omsetning på cirka 1,1 mrd kr og 850 medarbeidere og 30 kontorer i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Hovedkontoret er i Lørenskog utenfor Oslo. Tjenesteområdene omfatter brannteknisk rådgivning, entreprenørtjenester, samt installasjon, kontroll og service av branntekniske installasjoner. Selskapet utvikler også egne produkter innen brannsikring. Firesafe Energy er datterselskap med markedsområde offshore/marine. De siste årene har Firesafe vokst betydelig både gjennom oppkjøp og organisk vekst. 
 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave