Blir store på utleie til bygg og anlegg

 
Blir store på utleie til bygg og anleggSAMMEN OM UTLEIE: Denne sekstetten går nå sammen for å satse tungt på utleiemarkedet. Fra venstre investor Rune Isachsen, styreleder i Akershus Utleie, Ole Blakisrud, daglig leder Utleiesenteret i Drammen, Lasse Kjøsterud, investor Terje Stykket, daglig leder Akershus Utleie, Alfred Bakken, og daglig leder i Høydespesialisten i Oslo, Tommy Jensen. FOTO: TORBJØRN TANDBERG
Gründerne og investorene Terje Stykket og Rune Isachsen går tungt inn på eiersiden i selskapene Utleiesenteret i Drammen, Høydespesialisten i Oslo og Akershus Utleie på Gardermoen.

De tre selskapene har litt over 100 ansatte. Samlet omsatte bedriftene i fjor for cirka 230 millioner kroner og oppnådde et driftsresultat på litt over 40 millioner kroner. I år ventes omsetningen å passere 300 millioner kroner.

Nå har investor Terje Stykket, gjennom selskapet Stykket Invest AS, og Rune Isachsen, gjennom selskapet Rune Isachsen Holding AS, kjøpt 51 prosent av aksjene i de tre utleieselskapene. Avtalen ble signert denne uken og danner grunnlaget for å utvikle den største aktøren innen utleie til bygg og anlegg på Østlandet.

Solide investorer
– Alle de tre selskapene har solid økonomi, godt omdømme og sentrale markedsposisjoner innen utleie av maskiner og utstyr på Østlandet. Det er også svært positivt at alle gründerne ønsker å være med videre. Det sikrer kontinuitet og engasjement, samt at kompetansen blir i selskapene, påpeker Stykket som har med seg Rune Isachsen som medinvestor. Isachsen er mannen bak entreprenørkonsernet og eiendomsselskapet Isachsen Gruppen med 600 ansatte og en omsetning på 1,5 milliard kroner.

– De nye eierne har ved flere anledninger vist at de evner å utvikle enkeltselskaper til store og solide enheter uten at det går utover effektivitet og lønnsomhet. Sammen skal vi utvikle et meget konkurransedyktig selskap som kan levere alle tjenestene i et voksende utleiemarked innenfor bygg og anlegg. Samlet sett vil vi få en mye mer effektiv utnyttelse av maskinparken, og kundene vil få et mer komplett tilbud både med hensyn til materiell, service og geografisk dekning, sier gründer bak Utleiesenteret i Drammen, Lasse Kjøsterud som legger til at dette også er med på å trygge arbeidsplassen i alle de tre selskapene.

Bransje i sterk vekst
Investor og entreprenør Rune Isachsen, som har bred og lang erfaring med å benytte seg av utleiebransjens tjenester, er sterk i troen både på bransjen og det nye samarbeidet.

– Dette er jo veldig solide og veldrevne selskaper innen utleie av maskiner og utstyr, en bransje som har et stort vekstpotensial. Det skal utføres betydelige infrastrukturutbygginger i tiden fremover. Anleggene blir større og større, noe som krever spesialisering av utstyret. Nå er vi fem gründere som skal samle kreftene, styrke oss i markedet og ta selskapene og bransjen videre, påpeker Isachsen som understreker at det ikke vil skje drastiske endringer av selskapsstrukturen på kort sikt.

– Selskapene vil tilnærme seg hverandre over tid før de vil smelte sammen til ett selskap. Samtidig er vi opptatt av å beholde gründerånden og den ubyråkratiske småbedriftskulturen som preger selskapene i dag. Spesialiseringen av selskapene skal videreføres samtidig som helheten utvikles, opplyser Isachsen som legger til at det både vil bli investert i nytt materiell og i en økning av antall ansatte i tiden som kommer.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår