Boligsalget når nye høyder

 
Boligsalget når nye høyderIllustrasjonsbilde / Shutterstock
De siste 12 månedene er det solgt over 31 000 nye boliger. Salget hittil i år ligger 4 % over samme periode i fjor.

- Boligsalget når nye høyder, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening. De siste 12 månedene er det solgt over 31 000 nye boliger. Salget hittil i år ligger 4 % over samme periode i fjor. Leilighetsmarkedet og eneboligmarkedet ligger hhv. 8 % og 3 % over fjoråret, mens småhusmarkedet ligger 7 % under. Ser vi mai måned isolert, ble det solgt 14 % flere boliger enn i mai i fjor, sier Jæger

- Igangsettingen i mai endte hele 29 % over samme måned i fjor, fortsetter Jæger. Vi har nå tatt igjen mye av det vi har ligget under fjoråret på igangsetting, og igangsettingen ligger hittil i år bare 2 % bak fjoråret, fortsetter han. Igangsettingen av leiligheter ligger 1 % under fjoråret, småhus ligger 9 % under fjoråret og eneboliger ligger 3 % over fjoråret på igangsetting. De siste 12 månedene er det igangsatt ca 30 000 boliger.

- Boligprodusentenes Forening jobber aktivt for å gjøre det enklere og billigere å bygge boliger, sier Jæger. – Det er viktig å samarbeide godt med myndighetene for å skape gode forutsetninger for boligbygging slik at folk flest kan kjøpe seg en bolig til en pris de har råd til å betale.

– Jeg har lyst å trekke frem 3 områder vi har jobbet mye med det siste året, sier han:

•         Vi har deltatt i arbeidet med evaluering av garantibestemmelsene i Bustadoppføringslova, der innstillingen skal avgis 27. juni.

•         Det haster med tiltak for økt boligbygging i Oslo. Vi har derfor store forventninger til Boligvekstutvalget som er etablert. Første møte i utvalget er 17. juni og sluttrapport skal leveres Byrådet 29. november.

•         Kommunal- og moderniseringsdepartementet har i lang tid arbeidet med et forslag til forenklinger i plandelen plan- og bygningsloven. Statsråd Sanner lovet på Boligkonferansen i april at dette forlaget blir sendt til Stortinget før sommeren. Nå forventer vi at forslagene vil effektivisere planprosessene og medføre enklere, raskere og bedre saksbehandling.

- Vi inviterer til et videre konstruktivt samarbeid med statlige og kommunale myndigheter for å sikre en sunn boligpolitikk i årene som kommer, avslutter Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår