Bonava debuterer på kunstutstilling i Norge

 
Bonava debuterer på kunstutstilling i Norge
Boligutvikleren Bonava Norge er blitt en del av kunstutstillingen på Kode museum i Bergen. - Å bygge nabolag er en kunst i seg selv, sier regionsjef i Bergen, Therese Braseth.

Det har aldri skjedd før, men nå er Bonava Norge og boligprosjektet Bergensmeieriet en del av en offentlig kunstutstilling i Bergen.

- Å bygge gode nabolag er en kunst. Men at Bonava skulle ende opp i et av Norges største kunstmuseum… den så vi ikke komme. Men utrolig kjempepositivt og selvsagt en uventet hyggelig oppmerksomhet for Bonava og Bergensmeieriet, sier Therese Braseth.

Les mer om utstillingen her: https://kodebergen.no/en/exhibitions/-nabo-how-can-we-live-together

Fredag 6. mai åpnet «NABO: Hvordan skal vi bo sammen?» på KODE, en utstilling som utforsker visjoner for framtidens boformer med vekt på fellesskapsløsninger. Bonavas Bergensmeieriet ble trukket fram som et av utstillingsobjektene. Utstillingen varer til 11. september.

KODE er det største kunstmuseet i Bergen.

Det er første gang Bonava, og denne gang Bergensmeieriet blir en del av en litt annerledes offentlig kunstutstilling.

Å bygge nabolag er en kunst
I tillegg var Bonava og utviklingssjefJørgen Madsen invitert til en nabolagsdebatt i KODEs lokaler denne uken.

- Det siste året har vi blitt kontaktet av flere for å være med å sette dagsorden. I denne debatten fikk vi forklart hvordan Bonava tenker når vi skal bygge nabolag. Det er alltid kjekt. Og for meg er det første gang jeg snakker om Bonava i et kunstmuseum. Jeg er kanskje den første Bonava-ansatte i Europa som fikk den æren, smiler vår utviklingssjef, Jørgen Madsen.

Utstillingen kom i stand etter stor interesse for blant annet gatekunstprosjektet som har vært en stor suksess for det kommende Bergensmeieriet. For halvannet år siden åpnet Bonava opp tomten som om noen år blir Bonavas største boligprosjekt i Norge; Bergensmeieriet.

Et Bonava-prosjekt utenom det vanlige
Pressetalsmann i Bonava, Arvid Steen, forteller om en historie utenom det vanlige for prosjektet Bergensmeieriet.

- Vi slapp inn gatekunstnere, teaterfolk, åpnet opp for videoinnspillinger og konserter. Vi var Norges største, åpne kulturhus. Dette ble lagt merke til. Vi fikk over 100 nyhetsinnslag både i lokal og riksdekkende media. TV, radio og i aviser og magasiner. Etter hvert fikk vi også Bylivsprisen fra Bergen kommune.

- Denne kunstutstillingen er en naturlig fortsettelse. Vi har aldri fått så mye oppmerksomhet i ulike kanaler på et prosjekt – og det flere år før vi har begynt å bygge. Oppmerksomheten har også bidratt til at merkevarekjennskapen i Norge har steget med over 10 prosent det siste året, sier pressetalsmann Arvid Steen i Bonava Norge.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave