Borettslag satser på solceller

 
Borettslag satser på solcellerBildet: Per Lindberg har vært prosjektleder for solcelleprosjektet i borettslaget Langgata 47 i Oslo. (Foto: Tore Kubberød)
Langgata 47 er det første borettslaget i Oslo som har satset på solceller. Beboerne har satset totalt 350.000 kroner på anlegget men 40 prosent av kostnadene dekkes gjennom Oslo kommunes klima- og energifond.

Av Tore Kubberød

Solcellepanelene er på plass på taket av borettslaget Langgata 47 på Rodeløkka i Oslo. Strømproduksjonen er i full gang, og nå drives heis, ventilasjon, fellesvaskeri og lys av ren strøm laget på solenergi. Borettslaget på Rodeløkka regner med at solcelleanlegget vil produsere 15000 kWh i året.

– Vi regner med at vi kommer til å spare inn innvesteringen til solcelleanlegget i løpet av rundt ti år, sier styreleder Lone Jessen. Hun understreker at de har andre løsninger i mørketiden.

– På vinteren når dagene er kortere så produserer ikke anlegget nok strøm. Da er vi koblet på det vanlige strømnettet som supplerer den strømmen vi har behov for. Men i sommerhalvåret vil solcellene produsere så mye strøm at vi kan sende noe tilbake til strømnettet. Sånn sett tjener vi penger, eller sparer penger, sier Jessen til Byggfakta.

 

Les hele denne reportasjon i Byggfakta nr. 3, som nå er ute hos abonnentene. I tillegg kan vi som vanlig friste med en variert meny, bestående av reportasjer, fagartikler og intervjuer. Stikkord denne gang er Oslos første drabantby, modulbygg, romfartsteknologi på badet, full gass med Solvik-Olsen, rehab-vegring, renseanlegg for fremtiden, myter rundt oljefyring, og mye mer.

Ikke abonnent? Nøl ikke med å kontakte oss for et helt uforpliktende prøveabonnement!

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår