BP Gruppen kjøper arkitektkontoret Leite og Howden

 
BP Gruppen kjøper arkitektkontoret Leite og HowdenBildet: Konsernsjef Gunnar Wedvik i BP Gruppen
BP Gruppen Norge AS har overtatt eierskapet i Leite og Howden Arkitekt- og Ingeniørkontor AS.

Oppkjøpet tilfører viktige prosjekteringstjenester knyttet til ferdighus og tjenester knyttet til rehabilitering, ombygging og tilbygg.

Leite og Howden AS går inn i sitt førtiende driftsår, og har 10 ansatte fordelt på kontorene i Ålesund og Brumunddal. Selskapet har i en årrekke hatt Boligpartner, et datterselskap av BP Gruppen og en av landets største boligprodusenter, som kunde.

Drives som tidligere

– Vi har gjennom en årrekke bygget opp et tett og godt samarbeid med Leite og Howden. Dette ønsker vi nå å utvikle videre og ser potensialet til store synergier for begge parter, sier konsernsjef Gunnar Wedvik i BP Gruppen i en pressemelding.

Boligpartner har i perioder med stor ordreinngang kjøpt prosjekteringstjenester fra Leite og Howden. Konsernet er i vekst, og tok valget om oppkjøp da eierne av Leite og Howden ønsket å selge. Leite og Howden AS vil bestå som selvstendig firma og drives som tidligere med kontor i Ålesund og Brumunddal. Tjenester og kompetanse blir som før og eierne har ambisjoner om vekst.

Høy aktivitet og potensial for vekst

Nordmenn er verdensmestere på oppussing og basert på tall fra Prognosesenteret er det grunn til å forvente at det vil bli brukt 90 milliarder på oppussing i 2022. Leite og Howden har gjennom 2021 utviklet et konsept som de har kalt «Bygg med hjertet». Dette er et komplett opplegg for å betjene ROT-markedet (rehabilitering, ombygging og tilbygg). Ved siden av å levere arkitekt-tjenester vil Leite og Howden ha fokus på videreutvikling av dette unike konseptet, og som også vil bli tilgjengelig for kundene til BP Gruppen.

– Med høyt fokus på strømpriser og miljø, er dette et spennende marked å jobbe med og vi har forventinger om høy aktivitet i 2022. Det er ca. 2 millioner potensielle ROT kunder i landet og vårt konsept er derfor meget attraktivt for både håndverkere og sluttkunder, sier Roger Howden.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave