Brannimpregnerte spiler på T2

 
Brannimpregnerte spiler på T2
I himlingene i den nye ankomstterminalen T2 på OSL Gardermoener er det benyttet Fireguard, brannimpregnerte spiler i gran, levert av Moelven Wood Prosjekt. Trysil Interiørtre AS har stått for prosjektering, produksjon og levering av himlingselementene til prosjektet.

Av Øivind Skorve

Alle som har vært på OSL Gardermoen har lagt merke til den særegne kombinasjonen av tre og betong. Også i den nye ankomstterminalen i sentralbygg vest er tre et viktig estetisk element. I hvert fall når du retter blikket opp mot himlingene.

Kravene til brannbeskyttelse i store offentlige bygg førte tidligere til at det gjerne ble valgt andre materialer som gips eller stein.

– I Moelven har vi lang erfaring med brannimpregnert tre, noe som åpner opp for muligheten til å bruke trebaserte løsninger også i store offentlige bygg. Storslåtte Kimen kulturhus i Stjørdal og den nye ankomstterminalen her på Gardermoen, er begge gode eksempler på dette. sier daglig leder Sven Egil Holmsen i Moelven Multi3 AS.

Holmsen forteller at Moelven opplever økt interesse for brannimpregnert tre blant arkitekter og byggherrer til større byggeprosjekter. Han er ikke overrasket over utviklingen. – Brannimpregnert treverk er både bærekraftig og kortreist, det er kvaliteter og egenskaper mange arkitekter og utbyggere er opptatt av i dag. Med denne typen materialer kan man både skape et særegent estetisk uttrykk og samtidig ivareta strenge krav til brannsikkerhet. Du kan for eksempel enkelt variere dimensjonene på spilene, og overflatene kan lakkeres i ulike fargetoner som gir særpreg, sier han.

Det er Trysil Interiørtre AS som har stått for prosjektering, produksjon og levering av himlingselementene til prosjektet. Til elementene har de benyttet ferdiglakkerte, brannimpregnerte spiler i gran levert av Moelven Wood Prosjekt. Det totale arealet av himlingselementer i den nye terminalen er på 4500m2 og montasjearbeidene er utført av Acusto AS som underentreprenør til Hent AS.

Hele denne artikkelen kan du lese i Byggfakta nr. 11.

Ikke abonnent? Kontakt oss gjerne for et helt uforpliktende prøveabonnement!

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår