Bransjen skyver på byggeprosjekter

 
Bransjen skyver på byggeprosjekterIllustrasjonsbilde: Getty Images
NY TRENDRAPPORT FRA BYGGFAKTA: Cirka 30 prosent flere planlagte prosjekter enn normalt ble utsatt under den verste «Covid 19-perioden» fra mars til juni.

Dette og andre utviklingstrender innen prosjektmarkedet i bygg- og anleggssektoren, kan du nå studere i en ny, gratis nedlastbar trendrapport fra Byggfakta.

Da vi begynte planleggingen av denne rapporten, ble det tidlig klart at de enorme planene som lå inne med byggestart i 2020, utgjorde langt mer enn det markedet faktisk kunne igangsette i år. Ser vi på periodene etter juni, nærmer tallene seg «normalen», selv om vi allerede nå kan si at 2020 blir et år med nedgang i aktiviteten, totalt sett.

I den nye trendrapporten registrerer vi dessuten at bransjen er i endring, også når det gjelder entrepriseform. Hovedentreprise har vært en stor, foretrukket entrepriseform de senere årene. Nå viser den en klar tilbakegang. I rapporten ser vi derfor nærmere på prosjektverdi og geografisk fordeling, i de prosjektene der entrepriseform er fastlagt.

Last ned rapporten her

 

Tallgrunnlaget fra rapporten er hentet fra Byggfakta SMART. De to største prosjektdatabasene i Norge, Norge Bygges og Byggfakta Live, har nemlig slått seg sammen og blitt til SMART. Ved hjelp av denne tjenesten overvåker vi alt av relevante bygg- og anleggsprosjekter i hele landet. Vi sikrer dermed abonnenter av SMART en unik, detaljert informasjon om så vel offentlige, som private prosjekter.

Les mer om Byggfakta SMART her

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår