Bransjens strengeste sikkerhetsregler

 
Bransjens strengeste sikkerhetsregler
NCC velger å innføre bransjens strengeste sikkerhetsregler. Fra 1. januar 2017 blir hjelm med hakestropp og øyevern obligatorisk på samtlige av NCCs arbeidsplasser over hele landet. I tillegg innfører NCC i Norge nye signalgule hjelmer med refleks for økt synlighet.

– Dette er et selvpålagt krav vi i NCC har valgt å innføre. Selvutløsende hakestropp og øyevern blir obligatorisk for hele NCC og samtlige av våre underleverandører som arbeider på våre bygg- og anleggsplasser. I tillegg innfører NCC i Norge signalgule hjelmer. Kravet om signalgule hjelmer vil bare gjelde for NCC i Norge, ikke for NCCs underleverandører. Bakgrunnen for at vi strammer inn på sikkerhetsreglene, er at det foreligger et reelt risikobilde, sier Håkon Tjomsland, leder Civil Engineering i NCC.

Han påpeker at hjelm festet med selvutløsende hakestropp sannsynligvis kunne gitt et bedre utfall i flere alvorlige ulykkestilfeller i bygg- og anleggsbransjen.

– De nye sikkerhetsreglene er i tråd med NCCs visjon for arbeidsmiljø og helse om ”null ulykker”, derfor synes jeg det er positivt at NCC går foran i sikkerhetsarbeidet, fortsetter han.

Signalgule hjelmer med refleks gir økt synlighet
Utover den obligatoriske selvutløsende hakestroppen og øyevernet, innfører NCC nye signalgule hjelmer som også er kjent som «high visibility»-hjelmer. Dette kravet velger NCC å innføre for alle sine ansatte som jobber med bygg- og anleggsarbeid i Norge. Dermed går NCC i Norge lenger enn resten av bransjen. De nye hjelmene vil bidra til en tryggere arbeidsplass, spesielt ved arbeid i mørke, regn og tåke. For eksempel, vil tårnkranførere oppleve en langt tryggere hverdag med tanke på sikkerhet ved lasting og lossing. Også ved arbeid i eller ved veg vil dette tiltaket øke sikkerheten for de ansatte betraktelig.

NCC reduserte antall øyeskader i Finland
De nye hjelmene har integrerte nedfellbare vernebriller som allerede gir resultater i Finland. Man skal også få tilgang til spesialtilpassede vernebriller som er egner seg for spesielle arbeidsområder. Spesialbrillesortimentet som kun gjelder for NCC inkluderer bl.a. tettsittende vernebriller mot stein- og betongsprut, vernebriller med styrke, og vernebriller for vinkelsliping og varmearbeid.

De nye sikkerhetsreglene gjelder allerede på arbeidsplasser i Finland og deler av Sverige, men vil fra og med 1. januar 2017 gjelde i samtlige land der NCC driver virksomhet, inkludert Norge. Krav til vernebriller gjelder allerede i Danmark.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår