- Byggenæringen vil bestå til evig tid

 
- Byggenæringen vil bestå til evig tidBildet: Administrerende direktør i BNL. Jon Sandnes, formidlet håp for norsk byggenæring under dagens digitale utgave av Byggedagene
Byggedagene 2020: - Byggenæringen er en næring i evighetens perspektiv. Den er utsatt på flere felt, men den vil bestå. Den skal tjene samfunnet godt gjennom den krisen vi nå er inne i, og den skal tjene samfunnet etter krisen.

Av Odd Borgestrand

Det slo administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening, Jon Sandnes fast under dagens Byggedagene 2020, som ble omdøpt til «Mini Byggedagene».  Som følge av Korona-pandemien ble det en digital og svært komprimert utgave av Byggedagene 2020, der kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup far fysisk tilstede sammen med et hundretalls deltakere under den direkteoverførte seansen via YouTube.

Sandnes tok for seg den situasjonen byggenæringen har vært gjennom de siste månedene.

- Byggenæringen er sammensatt fra store konsern til enkeltmannsforetak, og den har tatt et sterkt eierskap til FNs bærekraftsmål. 

Sandnes sa direkte henvendt til kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup at byggenæringen ønsker å bli stilt sterke krav til.
- Før korona sto vi overfor en rekke kriser. Klimakrisen sto øverst, deretter kom ressursmangel, urbanisering, demografiske endringer, kompetanse og rekruttering fra hele befolkningen. Så kom korona og toppet krisescenariet, fortsatte Sandnes.

Optimismen har alltid vært stor i byggenæringen, men BNLs undersøkelse i januar 2020 viste at 20 prosent av medlemsbedriftene drev uten overskudd. 33 prosent mente de ble stilt overfor strenge miljøkrav. Sandnes håper langt flere bedrifter vil møte enda sterkere utfordringer.

Byggenæringen var opptatt av å sikre den enkelte medarbeider i næringen da Norge ble stengt ned.

- Det var en tøff tid, men byggenæringen klarte å holde hjulene i gang. Det går bra i næringa nå men usikkerheten er stor, slo Sandnes fast. 

Det som produseres nå er kontrakter som ble inngått før landet ble stengt ned.

- Mitt ønske er å få fram en virkelighetsbeskrivelse rett over sommerferien. Vi vet at innenfor privat sektor og spesielt servicemarkedet er det stor usikkerhet. Det er behov for å styrke kommuneøkonomien for å sikre oppdrag over hele landet. Vi er klar til å ta oppgavene, selv om vi er usikre, understreket Sandnes i sin åpningstale til dagens mini byggedager.

Han la ikke skjul på at han hadde tillitt til at myndighetene fortsatt vil bidra til at norsk byggenæring kan holde hjulene i gang.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår