Bygger 111 seniorleiligheter i Tromsø

 
Bygger 111 seniorleiligheter i TromsøBildet: Vigør Inga Sparboes veg i Tromsø består av 111 moderne seniorleiligheter med egen husvert og kafé. Illustrasjon: Peab
AKTUELLE PROSJEKTER: Peab Bjørn Bygg skal bygge boligprosjektet Vigør i Inga Sparboes veg i Tromsø for Peab Eiendomsutvikling Nord.

Av Bjørn Laberg

Dette er Peab Eiendomsutvikling Nord sitt første prosjekt under Vigør-konseptet, som er et boligkonsept tilpasset godt voksne. Prosjektet består av 111 moderne leiligheter og er tegnet av AT Plan og arkitektur.

Kontraktssummen er på 270 millioner kroner og det er beregnet rundt to års byggetid.

– Alle våre Vigør-prosjekter deler samme filosofi: Vi vil tilby gode rammer for en sunn, aktiv og trygg alderdom gjennom fleksible boliger, moderne arkitektur og velferdsteknologi. Vi skal også lage gode rammer for et sosialt og godt liv, sier regionsjef Kristian Høines Mathisen i Peab Eiendomsutvikling Nord.

Miljømerket med Svanen

Vigør – Inga Sparboes veg blir energieffektive boliger med lav klimapåvirkning. Peab planlegger å svanemerke samtlige leiligheter i prosjektet.

– Det betyr blant annet at vi benytter bærekraftige løsninger både under byggeprosessen og i selve bygget. Under oppføring innebærer det at leilighetene bygges med materialer som inneholder så lite miljø- og helseskadelige stoffer som mulig, samt at vi dokumenterer alle bærekraftstiltakene i prosjektet, sier Mathisen.

To års byggetid

Peab Bjørn Bygg har planlagt byggestart i midten av november. Det er beregnet rundt to års byggetid, og hele prosjektet er planlagt ferdigstilt i januar 2024.

– For oss som entreprenør og som en lokal samfunnsbygger i Tromsø er dette et spennende og givende prosjekt å bygge. Prosjektet tar tak i eldrebølgen vi står overfor i Norge i dag og tilrettelegger boliger der mennesker kan bo livet ut, sier adm. direktør Gro Skaar Knutsen i Peab Bjørn Bygg.

Peab som totalleverandør

Totalt er det rundt 11 400 kvadratmeter som skal bygges. Selve byggearbeidene vil bli utført med Peabs egne fagarbeidere.

– Vi er veldig stolte over at vi utfører jobben med bruk av egne ansatte. Det gir en ekstra trygghet både for helse, miljø og sikkerhet, arbeidsmiljøet og kvalitet i gjennomføringen. Vi har egne fagarbeidere på stål, betong og tømmer. I tillegg vil det være deler av jobben som utføres med fagarbeidere fra Peab Bogstrand, Peab Anlegg og Peab Asfalt, sier prosjektleder Jan Are Isaksen i Peab Bjørn Bygg.

Fakta Vigør – Inga Sparboes veg

Omfang: 111 leiligheter
Byggherre: Peab Eiendomsutvikling Nord
Entreprenør: Peab Bjørn Bygg
Kontraktsform: Samspill
Kontraktssum: 270 MNOK eks. mva.
Byggetid: November 2021- januar 2024
Areal: 11 400 kvm BTA, 6700 kvm BRA

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave