Bygger et av Sveriges største takmonterte solcelleanlegg

 
Bygger et av Sveriges største takmonterte solcelleanleggBildet: Den produserte energien vil primært forbrukes av Woodsafe, men overskuddsenergi vil selges videre til nærliggende boligområder.
Brannimpregneringsselskapet Woodsafe engasjerer solenergiselskapet El av Sol Nordic til å bygge Västmanlands største takmonterte solenergianlegg på Woodsafes fabrikk.

Anlegget vil ha en toppeffekt på 500 kilowatt.

- Nå skal vi oppnå målene i vår bærekraftsstrategi som omaftter at Woodsafe skal være karbonnøytralt og selvforsynt med strøm fra solen. Det er viktig for oss å bidra til FNs bærekraftsmål i Agenda 2030, sier Thomas Bengtsson, administrerende direktør i Woodsafe, i en pressemelding.

Woodsafes solcelleannlegg, som skal tas i bruk ved årsskiftet, vil bestå av omtrent 1500 solcellepaneler som vender mot sør, øst og vest for å få så mange soltimer som mulig. Den produserte energien vil primært forbrukes av Woodsafe, men overskuddsenergi vil selges videre til nærliggende boligområder. Anlegget vil ha en toppeffekt på 500 kilowatt, noe som tilsvarer energien som forbrukes av omtrent 100 eneboliger i normal størrelse.

Bedrifter som investerer i solenergi bidrar til å oppfylle FNs globale utviklingsmål i Agenda 2030, spesielt målene om bærekraftig energi for alle, bærekraftige samfunn og kampen mot klimaendringer.

- Woodsafes forretningsvirksomhet går ut på å brannimpregnere tre, som i seg selv gjør bygg mer bærekraftig. Nå kan vi i tillegg tilby våre kunder produkter som fremstilles basert på bærekraftig produksjon. Dette er svært positivt for de av våre kunder som bygger i henhold til miljøsystem som Breeam, GreenBuilding og Leed, sier Thomas Bengtsson.

For to år siden investerte Woodsafe i et nytt biodrivstoffanlegg som forsyner fabrikken med all varmeenergi virksomheten trenger. Woodsafes gaffeltrucker er elektrisk drevet og selskapets fronlaster er drevet av biodiesel. Woodsafe kildesorterer alt avfall i henhold til det kommunale avfallsselskapet Vafab Miljös forskrifter. Woodsafe er ISO 14001-sertifisert.

- I likhet med Woodsafe ser mange selskaper fordelen med å være selvforsynt med energi.  Gjennom å investere i et solenergianlegg vil man i tillegg kunne selge overskuddsstrøm. El av Sol har bygget over 500 solenergianlegg i Sverige og vi ser at markedet bare vokser og vokser, sier Håkan Lindberg, grunnlegger av El av Sol Nordic.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår